Gå till innehåll

Konsthantverk, handarbete, slöjd

Drejning nybörjare - helgkurs 23-25 sept

Starta hösten med en kurs i drejning! Inga förkunskaper krävs utan vi går igenom drejningens alla steg från start. Vi börjar med att bearbeta leran, sedan går vi igenom hur man centrerar lerklumpen på drejskivan. Vidare hur man håller händerna och var man ska trycka för att kunna styra leran för att forma t.ex. en kopp eller en skål. Välkommen till en lärorik helg i keramikverkstan!

UPPLÄGG
Fredag 18.00-21.00, lördag 10.00-16.00 och söndag 10.00-14.00. Det du drejar bränns efter kursens slut. Glasering kommer att ske under 3 studietimmar, söndagen den 9:e oktober. Tid efter överenskommelse med gruppen.

Gruppen består av max 6 deltagare.
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Vi har fyra olika stengodsleror, en lergodslera samt en porslinslera. Vi erbjuder ett brett sortiment av engober och glasyrer. Man betalar för mängden lera man förbrukar samt en avgift för glasyr och bränningar. (Prisexempel: en tekopp kostar totalt ca 20 kr.) Allt räknas ihop i slutet av terminen och deltagarna faktureras efter kursens slut


BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 36-38.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.

Pris 1880 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 24 september 2016.

Fakta

Startdatum: 23 september 2016

Veckodagar: Fredag(ar), Lördag(ar), Söndag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 21.00

Antal tillfällen: 3

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare: Staffan Sundberg

Plats: ABF Södra Allégatan, Keramikateljéerna BV
Södra Allégatan 1 B, 41304, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 983123


Visa större karta