Gå till innehåll

Konsthantverk, handarbete, slöjd

Textilt återbruk (sömnad) - helgkurs 29-30 okt

Vill du lära dig att ta vara på det du har istället för att köpa nytt? Detta är kursen för dig som vill lära dig och få inspiration om hur du ska tänka när du vill göra om något gammalt så att du får användning för det igen. Det kan handla om att uppdatera ett plagg du redan har eller sy något helt nytt av något textilt du har hemma.


Till din hjälp har du Susanne som är utbildad designer, sömmerska och har jobbat med redesign i många år. Kursen börjar med en kort introduktion och sen får ni se och känna på olika redesignprojekt.
Du tar med dig något hemifrån, men på plats finns även lite material som kan användas, såsom tyger, kläder, band och knappar.


UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

LEDARE
Ledaren Susanne Johansson är utbildad designer, sömmerska och har jobbat med redesign i många år. Susanne är utbildad i modedesign och sömnad på Middlesex university i London. Efter utbildningen designade hon och sydde upp på beställning, främst brudklänningar. Hon flyttade tillbaka till Sverige 2006 och driver sen 2007 företag med två olika redesignmärken.

Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Ta med till kursen: Tygsax, synålar, knappnålar, måttband, sprättare eller broderisax (liten spetsig sax). Material att redesigna.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften.
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.

Pris 1070 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 september 2016.

Fakta

Startdatum: 29 oktober 2016

Veckodagar: Lördag(ar), Söndag(ar)

Tidpunkt: 10.00 - 16.00

Platser kvar: 0

Antal tillfällen: 2

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare:

Plats: ABF Järntorget 8, Studio 2 Vån 2
Järntorget 8, 41304, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 982539


Visa större karta