Gå till innehåll

Musik, sång, kör

Musikproduktion nybörjare

Gör din egen musik med hjälp av tekniken! Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet! Vi använder Garageband eller motsvarande inspelningsprogram som du själv laddat ner till din enhet. Under kursen lär du dig att bygga upp låtar och vi övar på att bygga upp beats för att sedan lägga på instrument för instrument.

Vi går igenom arrangemang, inspelning, redigering, effektläggning och mixning. Du får en övergripande förståelse av inspelningssystem och fokus ligger på att komma igång med låtskapande genom att använda smarta tekniska genvägar.

Cirkelledare är musikproducenten Andreas Gustafsson, som har en bred erfarenhet av musikproduktion och som har arbetat i studior som Svenska Grammofonstudion (Göteborg) och The Music Shed (New Orleans).

UPPLÄGG
Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är visserligen navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenhet och glädje genomsyrar arbetet.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

LEDARE
Alla våra kursledare har omfattande erfarenhet både inom sitt ämnesområde och som pedagoger. Många är yrkesverksamma inom sitt område och samtliga har gått ABFs grundläggande cirkelledarutbildning.

KURSMATERIAL
Ta med dator, smartphone eller surfplatta med installerat inspelningsprogram. Har du både laptop och smatphone/surfplatta rekommenderar vi laptop.

BRA ATT VETA

  • Planerad kursstart för våren är vecka 6-8, för hösten 37-39.
  • Kallelse till kursen kommer med post hem till dig senast en vecka innan kursstart.
  • En studietimme = 45 min
  • Kursbok och/eller arbetsmaterial ingår inte i kursavgifterna (om inte så anges).
  • Som pensionär, student, arbetssökande eller funktionsnedsatt erbjuds du 10 % rabatt på kursavgiften. .
  • Läs mer på DETTA BÖR DU VETA.Obs!, surfplattor och smartphones med Android fungerar inte. Ipad och Iphone med Garageband fungerar men har vissa begränsningar, bäst är Macbook med Garageband.

Pris 1050 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 september 2016.

Fakta

Startdatum: 22 september 2016

Veckodagar: Torsdag(ar)

Tidpunkt: 19.20 - 20.50

Antal tillfällen: 10

Arrangör: ABF Göteborg

Cirkelledare: Andreas Gustafsson

Plats: ABF Odinsskolan, Sal 33 - Datasal
Odinsgatan 17, 41103, GÖTEBORG

Arrangemangsnummer: 982754


Visa större karta