Gå till innehåll

Nivåindelning

Språk - Europarådets nivåbeteckning

Photoxpress_satellit_europakartan

Från och med år 2002 följer ABF Europarådets nivåindelning för språkstudier. (Obs! Skall inte förväxlas med nivåbeteckning för vuxenutbildning!)

A 1 = Termin 1-2
Du kan några ord och fraser. A1-kurserna är till för dig som vill börja från allra första början. Ordförrådet hämtar vi från vardagssituationer, och redan från första gången får du öva dig att tala.

A 2 = Termin 3-4
Du kan förstå ett enkelt samtal. Kanske har du några terminers förkunskaper eller du har läst språket för länge sedan och vill repetera innan du går vidare.

B 1 = Termin 5-8
Du kan utan svårigheter delta i ett samtal. Anmäler du dig till en B1- eller B2-kurs behärskar du språket, men vill lära dig mera, öka ordförrådet och träna tal och skrift.

B 2 = Högstadiet
Du kan läsa en svår text och lätt samtala om denna. Välj en B2-kurs om du redan kan uttrycka dig på det främmande språket och vill repetera strukturen.

C 1 = Gymnasienivå - lätt
Du kan läsa och förstå all text. Behärskar du språket i tal och skrift och vill hålla det vid liv är en C1-kurs lämplig för dig. Vi lägger stor vikt vid att tala och diskutera, t ex om aktuella händelser.

C 2
För närvarande erbjuder vi inga C2-kurser.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 november 2013.