Gå till innehåll

Exilfilmfestival 2017

  • Måndag, 6 november 2017

13:e Internationella Exil Film Festivalen i Göteborg!

Det är åter dags för Exil Filmfestival i Göteborg .

En fantastisk resa runt om i världen, genom filmen. Årets festival innerhåller ca 60 filmer- de allra flesta av dem har aldrig visats i Sverige tidigare.

ABF Göteborg är medarrangör, därför att vi vill stödja spridandet av filmer från stora filmskapare som lever och arbetar i exil runt om i världen.

Festivalen pågår 17 – 23 november. Festivalens centrum är Hagabion som ligger i Viktoriahuset på Linnégatan, men filmprogram kommer också att visas på bl.a. Draken, Bio Roy, Lundby gymnasium, 1200 kvadrat (Frölunda Torg), Blå Stället, Viktoriahuset & Kommersens loppmarknad.  Det är inte bara filmer på festivalen. Det blir också utställning, musik och debatter med mera.

Du hittar all information på hemsidan; www.exilefilmfestival.com

Du kan också hämta festivalprogrammet i pappersform. Det finns på Hagabion och i ABFs kontor och lokaler, samt på de flesta ”kulturella lokaler”. Programmet finns också digitalt – länk bifogas här.

Invigningen av festivalen är på biografen Draken, vid Järntorget, fredag 17 november, klockan 18.30. Då visas den uppmärksammade filmen Skenet bedrar. ABF Göteborg bjuder på denna kväll! Det är gratis! Hämta biljetter - finns på våra kontor, och på Hagabion. OBS! Drakens foajébar är öppen från klockan 17.30.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 november 2017.