Gå till innehåll

Nyheter i kursutbudet!

  • Fredag, 15 januari 2016

Vi har fyllt på utbudet med flera spännande nyheter! Klicka dig runt och se vad som skulle kunna passa dig i vår.

Jämställt föräldraskap

Hur kan man skapa ett jämställt föräldraskap och vad är det? En ickeindividualiserad föräldraförsäkring, könsmaktsstrukturer och barnkläder i strikt könsuppdelning - redan innan barnen föds tvingas föräldrar att förhålla sig till samhällets normer. Hur påverkar normerna dig i ditt föräldraskap och hur kan du påverka det normativa att bli mer jämlikt?

Vi ger två kurser i jämställt föräldraskap, båda är på fyra tillfällen. Klicka dig vidare till kursen på tisdagar kl 13.00 eller kursen på torsdagar kl 18.00

650 kr

Prova på akryl eller akvarell

Det här är en kurs som inleds med att du får prova på både akvarell och akryl för att se vad du fastnar för. Vi har gemensamma teman och genomgångar och du får individuell handledning i ditt målande. Välkommen!

Torsdagar kl. 13.30-15.45, 8 tillfällen

1 200 kr

Arabiska och svenska för nyfikna nybörjare

Nu erbjuder vi en kurs för dig som är intresserad av att lära dig arabiska samtidigt som du lär ut svenska. I den här cirkeln är mötet lika viktigt som språket! Tillsammans utforskar vi och lär oss språken utifrån olika teman. Efter avslutad kurs har du lärt dig grunderna i ett nytt språk och lärt känna nya människor!

Måndagar 17.00-18.30, 8 tillfällen

500 kr

Teckning för nybörjare

Börja teckna! Med hjälp av en tecknade linjen kan ett platt yta förvandlas och få ett levande innehåll, med djup och rörelse. Här är en kurs för dig som vill börja med teckning och är nyfiken på teknikens speciella karaktär. Vi tränar vårt seende och närmar oss tekniken genom att teckna perspektiv samt undersöker mellanrum och skuggor.

Måndagar kl 19.00-21.00, 12 tillfällen

1 800 kr

Bokcirkel på franska

Kan du franska och vill hålla igång och utveckla språket? Varför inte testa en bokcirkel på franska, vi utgår ifrån ett skönlitterärt verk och sedan diskuterar vi oss fram genom boken. Den aktuella boken meddelas i god tid före kursstart och kommer att delas ut på första träffen. Kostnaden för boken ingår i kursavgiften. Välkomna!

Torsdagar kl 15.45-17.15, 12 tillfällen

1 520 kr

Måla akryl

Det här är en kurs för dig som har målat lite innan och som vill utvecklas i ditt måleri. Du får individuell handledning som utgår ifrån din nivå. Vi har gemensamma teman för den som vill. Egna idéer och önskemål är naturligtvis också välkomna!

Torsdagar 16.30-18.45, 8 tillfällen

1 200 kr

Tvärflöjt - nybörjare

Lär dig att spela tvärflöjt, alldeles från grunden! Vi börjar med hur du greppar flöjten och får ljud i den. Sedan tittar vi succesivt på noter och spelar enkla melodier. All undervisning sker i grupp och alla är nybörjare. Välkommen att lära dig instrumentet alldeles från början och att skapa musikglädje tillsammans med andra nyfikna!

Torsdagar kl 19.15-20.45, 10 tillfällen

1 380 kr

Börja måla

Upptäck måleriet och börja med att förstå färgernas komposition och relation. "Färglära ska inte bara studeras, den ska göras" sade Goethe. Det här är en kurs för dig som känner dig nyfiken på måleri och färg och vill lära dig mer ingående om färg. Vi varvar färgövningar i akryl och akvarell med teori. Lär dig tekniken för att få dina färgnyanser att bli precis så som du ser dem för din inre blick.

Måndagar kl 16.30-18.45, 12 tillfällen

1 800 kr

 

Nya helgkurser!

Har du mycket att göra i vår? Då kanske en helgkurs kunde passa dig! Spana in våra nyheter:

Bossa Nova på gitarr

Drejning - avancerad

Körhelg!

Detaljsömnad: fickor och dragkedjor

Detaljsömnad: skjorta

Mönsterkonstruktion - fortsättning

Helgkurs i collage

Välkommen till en spännande kursvår på ABF!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 1 juli 2016.