Gå till innehåll

ABF Göteborgs kulturpris

ABF Göteborg delar varje år sedan 1986 ut ett kulturpris till en eller flera personer som är, eller har varit, bosatta i Göteborg och gjort bestående insatser för kulturen i Göteborg. Juryn består av ABFs styrelse. Tillkännagivandet och utdelandet sker i samband med årsmötet. ABF Göteborgs Kulturpris 2014 har tilldelats West Pride. Prissumman är 25 000 kronor. Priset delades ut vid ABFs årsmöte måndag den 28 april, i Folkets Hus, Asperösalen, Olof Palmes Plats.

2014 års kulturpristagare

Kulturpristagare 2014

De glada prismottagarna är, från vänster, Mia Kostovska, Therése Oscarsson, Jenny Gustafsson och Selene Meza.

West Pride (f d Hbtq-festivalen) är en ideell kulturförening med många eldsjälar som arbetar med att arrangera en årlig kulturfestival. 2013 genomfördes West Pride för sjunde året i rad i Göteborg.

West Pride når många olika kulturutövare i Göteborg och genom dessa bjuder festivalen på ett brett utbud av musik, sång, dans, teater, film och andra kulturyttringar. Under festivalen 2013 arrangerades närmare 400 programpunkter och festivalen lockade ca 100 000 besökare!

Konst och kultur av hög kvalitet är ett av West Prides signum. Besökarna får möjlighet att inspireras, överraskas och utvecklas. Utbudet av konst och kultur har en bredd och andas mod och nytänkande. Här finns utrymme att utmanas i sin syn på konst och kultur.

Några av grundtankarna med West Pride är att skapa trygga mötesplatser för hbtq-personer och lyfta upp normkritik samt spegla hbtq-personers livssituation genom konst och kultur. På festivalen kan besökarna känna sig stärkta i sin identitet och i sina livsval.

På West Pride bemöts alla med respekt. Det finns ett tillåtande klimat där debatter och ifrågasättande får ta plats. Där skapas nya möten.

Visionen för West Pride är en jämlik och inkluderande värld fri från fördomar och diskriminering. När regnbågsflaggorna vajar stolt över Göteborg är det också ett stöd för kampen mot hat och diskriminering både här hemma och i andra länder.

Ni visar oss att en annan värld är möjlig och är därmed en inspirationskälla för oss alla!   

Ytterligare upplysningar lämnas av studieombudsman Gunnar Westerling, tel 031-774 31 63, epost gunnar.westerling@abf.se

Läs mer om West Pride på Facebook!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 2 maj 2014.