Gå till innehåll

2013 Mats Hallberg och Kerstin Wennergren

År 2013 är det Mats Hallberg och Kerstin Wennergren, två av kulturens eldsjälar - båda med anknytningar till biblioteksverksamhet, som mottog ABF Göteborgs kulturpris.

Motiveringen lyder:

Mats Hallberg och Kerstin Wennergren tilldelas ABF Göteborgs kulturpris 2013 för sina insatser för kulturen inom två av ABFs medlemsorganisationer: SEKO Väst och Hammarkullens Folkets Hus. Ni är eldsjälar som med stor entusiasm organiserat olika kulturaktiviteter till glädje för både medlemmar i era organisationer och en intresserad allmänhet.

Mats har till exempel byggt upp ett arbetsplatsbibliotek på Göteborgs Postterminal, arrangerat kulturprogram och utställningar, varit kulturombud och deltagit 17 år i en litteraturcirkel. Mats har också under mer än tio år bedrivit en omfattande publicistisk verksamhet genom bland annat recensioner, artiklar, notiser samt musik- och författarporträtt i framförallt fackliga och politiska tidningar samt genom sin blogg.

Kerstin har varit med om att bygga upp framgångsrik Folkets Hus-verksamhet både när och fjärran. Det började med Folkets Hus på Skaftö med en mycket livaktig verksamhet med både kulturkvällar och filmvisningar.  Kerstin har också varit engagerad i uppbyggnaden av ett Folkets Hus i Chile. Nu är Kerstin sedan flera år tillbaka föreståndare för Hammarkullens Folkets Hus. Där har Kerstin arbetat med flera olika kulturprojekt som till exempel »4-you» ett nationellt konstprojekt, » Spela roll» ett stort teaterprojekt och » Hammarkullen läser» som varit ett flerårigt läsprojekt. Ett annat exempel är » Tidskapseln» som är ett barnprojekt utifrån FNs barnkonvention.  Nu planerar Kerstin också för en stor Hip hop festival i Hammarkullen.

Ni är inspirationskällor för oss alla och vi önskar er lycka till med nya kulturprojekt!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2014.