Gå till innehåll

Cirkelnivåer - svårighetsgrader

Inom språk- och datorkunskapscirklar har vi olika nivåer, för att du som deltagare ska veta till vilken nivå du ska anmäla dig.

Språkcirklar

Nybörjare
Du har inte alls studerat språket tidigare, det är helt nytt för dig.

Språk A
Du kan förstå och använda enkla ord och fraser. Du kan presentera dig själv och ställa enkla frågor och kan göra dig förstådd på ett enkelt sätt.

Språk B
Du kan förstå huvudinnehållet i ett samtal. Du kan utan förberedelser ge dig in i samtal som rör kända vardagliga händelser. Du kan enkelt binda samman fraser för att beskriva erfarenheter och händelser.

Språk C
Konversationsspråk


Datorkunskapscirklar

Nybörjare
Du har aldrig suttit vid en dator, det är helt nytt för dig. Här få du bekanta dig med datorn, genom både teori och praktik.

Datorkunskap A
Du vet hur man sätter på datorn och har ett hum om vad den går att använda till, men använder den inte särskilt ofta. Här får du lära dig vilka olika användningsområden en dator har som t ex att skapa och spara dokument, gå ut på Internet etc. Du får också hjälp att skaffa en mejladress och lära dig skicka och ta emot mejl.

Datorkunskap B
Du känner dig ganska hemma vid tangentbordet. Du använder datorn huvudsakligen till något enstaka användningsområde såsom att skriva i ett ordbehandlingsprogram eller skicka och ta emot mejl, men inte gått vidare. Här får du lära dig att orientera dig i Windows, att ”googla” för att hitta vad du söker samt att hitta rätt bland sparade dokument. Du får också lära dig att det t.ex. finns olika webbläsare för att gå ut på Internet.

Datorkunskap C
Specialutbildningar i särskilt beställda ämnen, som t.ex. Excel, Word eller annat i Officepaketet, eller en skräddarsydd utbildning för arbetsplatser etc.  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 21 december 2015.