Gå till innehåll

Mat och dryck

/ImageVaultFiles/id_130/cf_77/Mat_huvudbild.JPG

Vego från vardag till fest - grundkurs i vegetarisk matlagning och veganism

Är du nyfiken på det vegetariska köket och veganism i allmänhet? Det finns många fördelar med att välja vego och oavsett om du gör det för djuren, miljön eller kanske bara är nyfiken på att testa, så är den här cirkeln med tre kurstillfällen något för dig.
Vi lär oss att vegomat är enkel att göra och att det går hur bra som helst att få i sig alla näringsämnen.
Varje cirkeltillfälle startar med en halvtimmes lättsam teori. Därefter går vi in i köket och hjälps åt att tillaga 2-3 rätter inom dagens tema. Vi avslutar med att äta tillsammans och diskutera vegorelaterade ämnen.
Tre tillfällen; start 30 oktober, därefter 13 och 20 november.
Teman:
1. Frukost och mellanmål Teori; introduktion och näringslära
2. Vardagsmat - lunch och middag Teori; Säkerhet och livsmedelshygien, fördelar med veganism
3. Fest- och högtidsmat Teori; Kritisk analys kring vanans makt och varför kött är så viktigt i vårt samhälle. Diskussion kring boken "Skönheter och odjur"
Materialkostnader, dvs mat tillkommer.
En liten peak på menyn;
Linsburgare med ramslöksaioli
Senapsmarinerade kikärtor
Visst låter det gott och spännande?
Ledaren Carolina Durell, är grundutbildad inom näringslära samt livsmedelshygien, bageri, konditori och har dessutom jobbat som kallskänka och vegetarisk kock.

Pris 900 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 22 september 2016.

Fakta

Startdatum: 30 oktober 2016

Veckodagar: Söndag(ar)

Tidpunkt: 11.00 - 14.00

Antal tillfällen: 3

Arrangör: ABF Gotland

Cirkelledare:

Plats: Arbetarrörelsens hus, Visby, Orangea rummet
Stenhuggarvägen 6, 62153, VISBY

Arrangemangsnummer: 40657


Visa större karta