Gå till innehåll

Du kan bli cirkelledare!

Utan cirkelledare blir det ingen verksamhet - därför är cirkelledaren en central person hos oss.

ESF_KW_180x115

Man kan vara arvoderad cirkelledare i ett ämne, det betyder att cirkeln ligger ute på "öppna torget", det vill säga för allmänheten, och deltagarna som anmäler sig betalar en avgift för att delta. Man kan också vara cirkelledare i en bonuscirkel, då lyfter man inget arvode och deltagarna betalar heller inte någon avgift. Det är det allra vanligaste sättet; många litteraturcirklar, musikcirklar, hantverkscirklar etc. bedrivs på detta sätt.

Är man en grupp på minst tre personer, kan man starta en studiecirkel. Och som cirkelledare behöver du inte vara expert - cirkelledarens roll är att hålla ihop gruppen, se till att alla deltar och att cirkeln går framåt, samt att ha kontakten med ABF. Genom oss går det att få en viss kostnadsersättning för de utlägg cirkeln eventuellt har.

Som cirkelledare - oavsett om du är arvoderad eller inte - får du av oss ett introduktionssamtal, erbjudande om en cirkelledarutbildning samt fortlöpande kompetensutveckling och förkovran.

Läs mer om hur man startar en bonuscirkel här

Kanske är du sugen på att börja som cirkelledare hos ABF? Tveka inte att höra av dig till oss, vi är alltid öppna för ett samtal. Antingen det handlar om att du är bra på ett ämne som du vill lära ut och kanske prova på om vi kan få ihop betalande deltagare till en sådan cirkel, eller också om du har ett gäng omkring dig där ni tillsammans vill lära er nånting.

Cirkelledarutbildning

Vi erbjuder alla våra cirkelledare en kvalificerad cirkelledarutbildning. Här får du allt du behöver, som till exempel ABF-kännedom, kunskap om folkbildning och studiecirkelns metoder, verktyg och kunskap om ledarskap, vuxnas lärande, gruppdynamik och retorik bland annat.

Du blir efter genomgången utbildning diplomerad cirkelledare i ABF!

Utbildningen är kostnadsfri för våra cirkelledare.

Kontakta oss så får du veta när nästa utbildningstillfälle sker.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 juli 2015.