Gå till innehåll

Ett par av våra cirkelledare

Pauline Wolff, 
Gotlands Improvisationsteater

 Pauline Wolff

Jag heter Pauline Wolff och driver Gotlands Improvisationsteater, som i samarbete med ABF håller kurser i improvisationsteater. Jag har varit cirkelledare i 12 år, varav 5 här på Gotland.

Att hålla kurser i impro är det roligaste som finns, eftersom vi skrattar så mycket tillsammans. Att ge kursdeltagarna verktyg för att stärka sin egen och sin gemensamma kreativitet, ger väldigt mycket tillbaka. Det är fantastiskt att se hur de utvecklas från vecka till vecka!


Jan Lundqvist, 
Folkmusik
Jan Lundqvist


För 10-15 år sedan kom jag i kontakt med folkmusikgruppen Övre Fröjels Spelmanslag och gick som nyckelharpsspelare med vid min och min hustrus flytt till Gotland 2004.

Spelmanslaget arbetade redan som cirkel hos ABF och jag fann jag ingen anledning att förändra det samarbetet. Sedan början av 2005 har jag fungerat som spelledare och instruktör i samarbete med ABF Gotland. Samarbetet innebär hjälp med replokaler och hantering av cirkeln rent administrativt.

Min bakgrund är fritidsmusiker sedan barnsben med intresse för en hel del olika instrument och musikstilar men jag har specialiserat mig på folkmusik med nyckelharpa som huvudinstrument. Efter att ha avslutat en termin i ukulele blev jag cirkelledare i ämnet för en grupp i Roma. Även den kursen gjordes naturligtvis i ABFs regi. I cirkeln med Övre Fröjels Spelmanslag, numera Spelfolki, repeterar vi en gång i veckan växelvis i Klintehamn och Visby.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 juli 2015.