Gå till innehåll

100 % i studier, ABF Pensums ESF-projekt en succé!

  • Fredag, 23 september 2011

Efter en lyckad orienteringskurs under våren 2010 med inriktning mot studier, så utvecklades tankarna mot att göra ett längre projekt för ungdomar som hamnat utanför av olika anledningar. En ansökan till ESF gjordes samma höst, blev beviljad 2011 och fick namnet ”Hitta rätt väg framåt”. I projektet har vi på ABF Pensum nu haft en första grupp inskriven, och resultatet av den blev en succé!

 

Vi som arbetar på ABF Pensum gillar utmaningar, och ESF-projektet med den inriktning det har mot studier, blev en klar sådan. En första grupp har nu avslutats och resultatet är lysande. Det visar på 100 % i studier efter bara några månader.- För oss som arbetat med gruppen har det handlat om att motivera och inspirera till att se studier som en möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden. Att få tillräcklig trygghet och känsla av att duga, att få växa som människa och få en självkänsla och ett självförtroende och se att man faktiskt kan mycket mer än vad man trodde – det ger styrka och mod till att slå in på en ny väg, säger projektledaren Barbro Ullberg Gardell.

- Att bemöta andra med respekt och värdighet är några av våra honnörsord, och vi ser att det skapar både tilltro och trygghet – så nu ser vi fram emot att få starta vår nästa grupp i projektet.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 september 2011.