Gå till innehåll

ABF och biblioteken vill bidra till att minska den digitala klyftan

  • Lördag, 3 mars 2012

Kampanjen Digidel verkar för en ökad digital delaktighet i Sverige. Alla ska våga, vilja och kunna ta del av Internet. Nu hakar Gotland på det nationella projektet!

Kampanjens nationella mål är att med gemensamma krafter få ytterligare minst 500 000 svenskar att börja använda Internet innan utgången av år 2013. Kampanjen vill även bidra till att de som redan är på nätet blir än bättre på att ta tillvara möjligheterna som Internet erbjuder för att underlätta vardagssysslor, vara delaktig i samhällsutvecklingen, få en bättre vård och omsorg, större möjlighet till arbete och en bättre utbildning.

På Gotland har Länsbiblioteket tillsammans med Almedalsbiblioteket och ABF hakat på kampanjen, och har som mål att under 2012 och 2013 nå cirka 1 200 personer i syfte att minska den digitala klyftan. Det gör vi genom att ha öppet hus två halvdagar per vecka i Digidelverkstan på Almedalsbiblioteket med olika teman, samt erbjuda kostnadsfria studiecirklar i grundläggande data och Internetkunskap m.m.

Vårt motto är: Kunskap, delaktighet och lust i en digital värld!

För att se aktuellt utbud av cirklar, skriv "Digidel" i sökfältet på startsidan här på hemsidan.

Här kan du se programmet i Digidelverkstan på Almedalsbiblioteket.

Läs mer om Digidel i Sverige

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 mars 2012.