Gå till innehåll

Stressprofil - vägen till en frisk arbetsplats

  • Fredag, 18 oktober 2013

Är du trött under dagen, fast du sovit bra? Känner du dig ibland likgiltig för vad som händer omkring dig? Har du dagar då du är nedstämd och orolig? Blir du lätt irriterad och otålig över småsaker? Har du svårare att koncentrera dig, och glömmer lättare bort saker, än tidigare?

Det är stressymptom, men du behöver inte ha det så Gör en stressprofil, ringa in problemen och gör något åt dem!

Mål och innehåll
Den här viktiga kunskapen hjälper dig som individ, skyddsombud och ledare. Med ett diagnosinstrument som grund, kartläggs psykosociala faktorer i livssituationen i allmänhet och i arbetet i synnerhet. Vi går igenom vad stress är, hur vi påverkas och hur vi förebygger. Genom att göra din individuella stressprofil får du själv inblick i din egen situation, och kan därmed även öka förståelsen för stressorer och stresshanteringsförmåga hos andra. Därefter går vi igenom hur vi kan förvalta kunskapen på arbetsplatsen. Välmående medarbetare är delvis grundat i en frisk organsiation, därför är både skyddsombuds och arbetledare/chefers delaktighet och ansvar att både förebygga och tidigt fånga upp signaler på stress.

Deltagarantalet i denna utbildning är satt till max 12 personer för att alla ska få optimal uppmärksamhet och ledarfeedback.

Kursen pågår i två halvdagar.

Anmälan
0498-20 37 50 eller info.gotland@abf.se

Datum och pris
Hösten 2013: 5 och 12 november
Våren 2014: 1 och 8 april
Tid: 08:30 - 12:00 (inkl fika)

2 990 kr (inkl moms för privatperson, exkl moms för företag)

Plats
ABF-huset (vid ICA Maxi)
Stenhuggarvägen 6, Visby

Kursledaren
Camilla Knekta är psykoterapeut och konsult med uppdrag inom såväl individuell- som gruppcoachning. Camilla har mångårig erfarenhet som projektledare och utbildare inom privat näringlisv och offentlig sektor.

Kursen är ett samarbete med Camilla Knekta Utvecklingskultur

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 18 oktober 2013.