Gå till innehåll

Stressprofil - vägen till en frisk arbetsplats

  • Måndag, 10 mars 2014

Är du trött på dagen fast du sovit bra? Känner du dig ibland likgiltig för vad som händer omkring dig? Har du dagar då du är nedstämd och orolig? Blir du lätt irriterad och otålig över småsaker? Har du svårare att koncentrera dig, och glömmer lättare bort saker än tidigare? Det är stressymptom, men du behöver inte ha det så. Gör en stressprofil, ringa in problemen och gör något åt dem!

Mål och innehåll

Du är chef, skyddsombud eller medarbetare.Den här viktiga kunskapen hjälper dig både i jobbet och privat. Med ett diagnosinstrument som grund, kartläggs psykosociala faktorer i livssituationen i allmänhet och i arbetet i synnerhet. Vi går igenom vad stress är, hur vi påverkas och hur vi förebygger. Genom att göra din individuella stressprofil får du själv inblick i din egen situation, och kan därmed även öka förståelsen för stressorer och stresshanteringsförmåga hos andra.

Därefter går vi igenom hur vi kan förvalta kunskapen på arbetsplatsen. Välmående medarbetare är grundbulten i en frisk organisation, därför är både skyddsombuds och arbetsledare/chefers delaktighet och ansvar att förebygga och tidigt fånga upp signaler på stress.

Kursen pågår i två halvdagar. Den går även att beställas på uppdrag för en hel arbetsgrupp.

Anmälan

0498-20 37 50 eller info.gotland@abf.se

Datum och pris

1 och 8 april
Tid: 08:30-12:00 (inkl fika)

2 990 kr (inkl moms för privatperson, exkl momsför företag)

Plats

ABF-huset (vid ICA Maxi)Stenhuggarvägen 6, Visby. Eller - om ni är en hel arbetsgrupp - er arbetsplats.

 

Kursledaren Camilla Knekta är psykoterapeut och konsult med uppdrag inom såväl individuell- som gruppcoaching. Camilla har mångårig erfarenhet som projektledare och utbildare inom privat näringsliv och offentlig sektor.

Hämta pdf

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 10 mars 2014.