Gå till innehåll

Joshua James, Bonnie Bishop, Timmy the Teeth, Dimpker Brothers i Tryckhallen, Falkenberg!

Tid: Fredag 10 november 20:00 - 23:59
Lokal/sal: Hwitan, Tryckhallen
Arrangemangsnr: 36163

Joshua James:
För tredje gången kan vi presentera Joshua James för den svenska publiken. Han kommer för bara fyra exklusiva spelningar i januari som en förberedelse inför skivsläpp våren 2017. Helt indie har Joshuas låtar letat sig in i åtskilliga stora TV-serier och videon till låten "Crash That Train" har över 2 500 000 visningar på Youtube. De flesta som hört låten "Coal War" undrar nog hur den undgått att blivit en än större hit för den breda massan.

Joshua är en udda fågel på americana-himlen. I Utah, långt bort från Nashville, Austin och LA har Joshua och det kollektiv av musiker och artister han omger sig med utvecklat sin alldeles egna variant av amerikansk kosmisk country och folkpop. En variant med stark karaktär men som samtidigt är väldigt lätt att tycka om.

Efter tre lugna år där Joshua koncentrerat sig på att vara småbarnsfar och hönsfarmare är han på väg tillbaka med ett färdiginspelat album och stor hunger att att möta sin publik igen. Vi älskar Joshua och står alltid redo att hjälpa till!

Bonnie Bishop:
Ingen kan påstå att Bonnie Bishop haft en spikrak och självklar karriär. Trots en del framgångar under hennes tidiga karriär lossnade det aldrig riktigt. Inte heller efter att hon skrivit låten Not cause I wanted to till Bonnie Raitt kom det stora genombrottet. Låten hamnade på Bonnie Raitts album Slipstream som 2013 kammade hem en Grammy för årets bästa amerikanska album.

Ett ständigt turnerande tog till slut ut sin rätt och efter en panikattack som tvingade henne till akuten flyttade hon hem till sitt föräldrahem i Texas och beslöt sig för att musikkarriären var över. Hon började istället skriva ner berättelser om sitt liv och erfarenheter hon fått. Bonnie skulle satsa på en skrivarkarriär istället för musiken. Ett samtal till David Macias på Thirty Tigers, som bland annat har hand om artisterna Lucinda Williams, Patty Griffin, Sturgill Simpson och Jason Isbell, förändrade dock planerna. In kommer countryscenens utan tvekan största producent David Cobb som då producerade Chris Stapleton.

Bonnie uppmanades att börja sjunga soul istället för country. Med David Cobb som producent och en mer soulbetonad musik kom albumet Aint who I was till och slog ned som en bomb på americanascenen i USA under 2016.

Soul eller country? Bra fråga, svaret är nog en hel del av varje och mycket mycket mer. Tänk Bonnie Raitt och Shelby Lynne fast ändå helt eget.

På scen under kvällen får ni också lyssna till: Timmy the Teeth och Dimpker Brothers!

Med andra ord - en fantastisk helkväll!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 26 september 2017.