Gå till innehåll

Monty Pythons Spamalot - PS-musikalen 2015

  • Tisdag, 20 januari 2015

A musical lovingly ripped off from the motion picture "Monty Python and the Holy Grail.
Spelas på Varbergs Teater 19-25 januari 29-31 januari 1, 5-8 februari kl 19.30
(även matinéer kl 15.00 den 31 jan och 7 feb)

Biljetter: Turistinformationen i Varberg samt www.bokavarberg.se
Pris 219 kr Ungdom och pensionär 169 kr

Spamalot är en musikalkomedi baserad på filmen ”Monty Python and the Holy Grail”. Historien är en parodi på Kung Arthur-legenden. Kung Arthur och hans riddare är ute och letar efter den helige graalen och på vägen råkar de ut för en hel del konstiga saker.

Torbjörn Svahn, PS-musikalens producent, berättar att de testar ett nytt koncept till 2015 med att samla alla föreställningar under januari och februari. De tror att det blir lättare för eleverna att vara med under en kortare, men mer intensiv, period än under hela våren och sommaren.

Monty Python’s humor är den som många av oss är uppväxta med och har blivit grunden till en stor del av dagens humor. Musikalen har blivit en stor succé både utomlands och i Sverige.

Men att de valde just denna musikal till 2015 berodde endast delvis på att humorn passar en bred publik. Det berodde även på att denna musikal kan engagera många roller. Men också för att det måste finnas en utmaning varje år, i år är det den humoristiska aspekten som är den stora utmaningen. För att fånga Monty Pythons humor är inte det enklaste. Men med Torbjörns erfarenhet som producent, tillsammans med regissören Johnny Worthy’s många år inom branschen och de ca 25 duktiga eleverna från gymnasieskolorna i Varberg kommer de säkerligen att göra succé, som alltid!


Längd: ca 2 timmar och 15 minuter inklusive paus. Musikalen spelas på engelska.
Paus: 20 minuter. Tovedals Kafé erbjuder ett stort utbud att välja mellan. Passa på och förbeställ via mail, info@tovedals.se, för att slippa kö samt få ett reserverat bord.
Rabatterat pris: För ungdom t.o.m. 19 år samt för pensionär.
Rullstolsplatser säljs på Turistinformationen i Brunnsparken, dessa kan reserveras över telefon, 0340 – 868 00.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 januari 2015.