Gå till innehåll

Om ABF

ABF är Sveriges största studieförbund. Vi finns i alla landets kommuner och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar och kulturarrangemang.

studiecirkel_transparent

Varje år deltar 750 000 personer i ABFs cirkel- och kursverksamhet, nära 700 000 besöker våra föreläsningar och över två miljoner tar del av musik- och teaterverksamheten.
Sök bland ABFs cirklar och kurser

Var och en har sin egen relation till ABF, och det är precis så det ska vara. ABF utgår från varje individs intressen och behov. Vi vill ge människor chansen att förverkliga sina drömmar, skapa och ta del av kultur, och bilda sig en uppfattning om olika samhällsfrågor. Vi vill ge mest till dem som har fått minst.
Läs ABFs idéprogram

Studiecirkeln är grunden i ABFs verksamhet. I en studiecirkel träffas man regelbundet för att studera, diskutera eller öva sig på något tillsammans. Studiecirkeln kan handla om nästan vad som helst. Man kan till exempel studera engelska, diskutera miljöfrågor, lära sig spela gitarr eller göra film.
Läs mer om studiecirkeln

Inom ABF finns 32 000 cirkelledare. En del är anställda och leder flera cirklar varje år, medan andra är cirkelledare på sin fritid inom någon av ABFs medlems- och samarbetsorganisationer eller i en cirkel de startat på eget initiativ. Den gemensamma drivkraften är att de brinner för sitt ämne och för folkbildningens idé.
Läs mer om cirkelledaren och hur du själv kan bli en

ABF består av 59 medlemsorganisationer och 54 organisationer med samarbetsavtal. ABF är partipolitiskt obundet, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. Grundarna är Socialdemokraterna, LO och Konsumentkooperationen.
Läs mer om ABFs historia
Läs mer om hur ABF är organiserat


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 maj 2017.

Tema fattigdom

temafattigdom

www.temafattigdom.se

ABFs webbutik

webbutik1

Därför folkbildning!

Se ABF-filmen "Res dig - för alla människors lika värde och rätt till kunskap", en film där Mona Sahlin, Per Ragnar och ABF-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson beskriver varför kulturen och folkbildningen är viktig – och farlig.

Res dig - för alla människors lika värde och rätt till kunskap