Gå till innehåll

Invigning av Jämtlands största solcellspark

  • Torsdag, 10 mars 2016

Välkomna till invigningen av Jämtlands största solcellspark måndag 14/3 kl. 1100

Var: Näversjön 118

Skyltat från väg 339 Föllingevägen, infart mot Kälom och Näversjön ca 1.5 km.

Anmälan: Hämta gratis biljett här:

https://secure.tickster.com/Intro.aspx?ERC=PKE16J9MGWFDFRP

PRESSMEDDELANDE

Från studiecirkel till Jämtlands största solcellspark

Det som började som en studiecirkel för tre år sen blev Jämtlands största SOLidariska solcellspark. Den 14 mars invigs solcellsparken av framtidsministern Kristina Persson och riksdagsledamot Anna-Caren Sätherberg.

 – Allt började som en studiecirkel om solcellsel 2012 genom ABF, berättar Lars Nilsson från föreningen Solel i Näversjön. Men istället för solceller på varje hustak beslöt vi oss för att tillsammans bygga en storskalig solcellspark. Vi ville skapa förnybar energi till ett lägre pris.

 Och de har lyckats. Tillsammans har de byggt Jämtlands största solcellspark och skapat förnybar egen energi med långsiktiga vinster för alla. Priset för elen har blivit lägre eftersom varje delägare köper in egen el till ett rabatterat pris. Hela anläggningen har kostat runt en miljon kronor. Men en gemensam solcellspark är lönsam för alla menar Lars Nilsson.

 - Vi räknar med att våra kostnader är helt återbetalda på 10 år. Om elpriserna stiger går det ännu fortare. Och det bästa av allt, solen skickar ju inga räkningar, säger Lars Nilsson med ett leende.

 FAKTARUTA

Den 20 juli 2015 startades bygget av Jämtlands största solcellspark med 85,6 kW effekt från 330 solcellspaneler. Solelen kopplades in på Jämtkrafts elnät. Genom en fördelaktig upphandling med ett elhandelsbolag köper varje delägare sin egen el till ett rabatterat pris. Den 14 mars invigs parken av framtidsminister Kristina Persson och riksdagsledamot Anna-Caren Sätherberg.

Vill du veta mer eller ha pressbilder?
Kontakta Lars Nilsson

Telefon: 063-570009

E-post: lars.nilsson@abf.se 

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 10 mars 2016.