Gå till innehåll

Integrationsprojektet

Nationella integrationsprojektet syftar till att stärka upp ABFs redan i dag omfattande verksamhet för och med invandrarföreningar.

ABFs nationella integrationsprojekt

Sveriges befolkning är i ständig förändring. Etniska svenskar, nysvenskar, invandrare, 2:a-3:e generationen invandrare, flyktingar… Alla ska vi fungera tillsammans och förstå det samhälle vi lever i.

ABF har en stor verksamhet för och med invandrarföreningar. Inom ”Integrationsprojektet” ska vi synliggöra och stärka upp det vi redan gör samt utveckla nya metoder och modeller för arbetet med målgruppen ”invandrare”. Det kan bland annat gälla att stärka föreningarnas eget arbete för sina medlemmar, ABF avdelningars arbete direkt med målgruppen, hur man kombinerar uppdragsutbildning med folkbildning…

Hur möter till exempel ABF upp intentionerna i etableringspropositionen? Där utredaren professor Erik Amnå föreslår att nyanländas samhällsorientering ska präglas av folkbildningens pedagogik.

Inom projektet ska vi inventera och presentera bra studiematerial, metoder, modeller och projekt. Under 2010 kommer till exempel två nya egenproducerade studiematerial samt cirkelledarutbildningar. Det ena är ett språkmetodmaterial och det andra är ”A till Ö – Upptäck Sverige”, ett inspirerande material att användas till nyanlända och andra som behöver veta mer om Sverige. Dessutom finns det avdelningar som producerat egna bra material exempelvis ”Medborgarhandboken” med tillhörande handledarmaterial (ABF Växjö).

ABF-avdelningar involverade i projektet: ABF Malmö, ABF Västerås, ABF Hörby, ABF Huddinge, ABF Norra Stor-Sthlm och ABF Mitt i Lappland.

 

 

 

Projektledare: Carin Forsberg, ABF Huddinge, carin.forsberg(at)abf.se, 08 774 02 75 eller 070 223 58 48. Läs mer om Carin på länken nedan:
Presentation av Carin Forsberg.

Följ arbetet med ABFs nationella integrationsprojekt på bloggen Egen Kraft


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 april 2011.

Gör upp med vardagsrasismen!

Alla är lika värda! www.typisktsvenskt.se

Sverige är kyrktuppar och moskéer, lösgodis och fredagsmys. Framför allt är och ska Sverige vara frihet för alla. Studieförbunden står samlade bakom kampen mot antidemokratiska krafter.

2010 argument mot Sverigedemokraterna