Gå till innehåll

Familjeprojektet

ABF-organisationen genomför under år 2010-2011 ett nationellt projekt, Projekt Familj. Familjen är navet i samhället. I det samhälle vi lever i idag, som präglas av stress, brist på tid, prestation och krav, är familjen mer viktig än någonsin.

ABFs nationella familjeprojekt

Vi vill med Projekt Familj ge föräldrar stöd och inspiration i olika former och för alla föräldrar, blivande som tonårsföräldrar, i syfte att stärka familjebanden, folkhälsan, och tryggheten i samhället.

En del av projektet är Familjeverkstan, som är en studiecirkel i föräldraskap för en allmän målgrupp, för alla föräldrar med barn i åldrarna 3-12 år, som är intresserade av att diskutera och utveckla sitt föräldraskap.

Familjeverkstan är utvecklad av Folkhälsoinstitutet. Varje träff bygger på en film med ett speciellt tema. Föräldrarna får även en hemuppgift varje gång, därav ordet ”verkstan”. Tonvikten ligger på att reflektera över sitt eget beteende som förälder och att pröva nya vägar. Syftet är att stärka relationen med barnet, stärka barnets självförtroende, förbättra kommunikationen med barnet, minska onödiga konflikter, förebygga rädslor hos barnet, och verka för att pojkar och flickor får samma chanser.

Här kommer en presentation av de ABF-avdelningar som medverkar i Projekt Familj:

ABF Malmö
Har verksamhet för föräldralediga, bland annat guidade barnvagnspromenader, och planerar även intressanta föreläsningar för föräldrar, bland annat med fokus på familjepolitik och skolpolitik. Ansvarig: Hanna.ljungberg(at)abf.se.

ABF Gästrikebygden
Erbjuder Familjeverkstan, bland annat i samarbete med Unga Örnar och ett bostadsområde. Ansvarig: Git.sundberg(at)abf.se.

ABF Umeå
Planerar och utarbetar en studiecirkel för föräldrar med funktionsnedsättning, och även Familjeverkstan för föräldrar med funktionsnedsättning. Ansvarig: Malin.lindgren(at)abf.se.

Lotta_Forsberg_Familjeverkstan

Projetledare är Lotta Forsberg, ABF JH. Du når henne på lotta.forsberg(at)abf.se, 063-57 00 07 eller 070-673 00 15.

Följ arbetet med ABFs nationella familjeprojekt på bloggen ABF Familj


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 augusti 2010.