Gå till innehåll

Äldres rätt till kultur

ABF Kronoberg har blivit beviljade projektmedel från Familjen Kamprads stiftelse för att kunna erbjuda kultur till äldre personer boende på äldreboenden i samtliga fyra kommuner i vår avdelning i Kronobergs län. Vår avdelning finns i Lessebo, Ljungby, Markaryd och Älmhults kommun. I dessa kommuner finns det sammanlagt ca 25 stycken äldreboende.

Vi vill skapa en möjlighet för äldre personer att delta i kulturlivet, som inte längre orkar eller har möjlighet att ta sig de platser där kultur idag erbjuds på. Genom att skapa kulturevenemang på samtliga av våra fyra kommuners äldreboenden så kan de berörda få uppleva och njuta av kultur på hemmaplan. Vi kommer erbjuda kulturupplevelser såsom exempelvis musikuppträdanden, konstutställningar, estetverksamhet, sagoberättande och mycket mer.

Vi vill både att personerna vi vänder oss till ska kunna uppleva kulturen genom att titta, känna, lyssna samt även få prova på aktiviteter. Genom kulturupplevelser hoppas vi att personerna ska få ökad glädje och meningsfullhet i vardagen samt stimulera deras sinnen genom ljud, ljudupplevelser och känsel.

Under projekttiden 1 feb 2017 – 31 jan 2018 ska vi erbjuda regelbundna kulturprogram på respektive boende.

För mer information kontakta Tomas Webster 0372-737762 eller Jonas Gerhardsson 0372-737763.


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 mars 2017.