Gå till innehåll

Bra att veta

Bra att veta...

Här finns lite information som är bra att veta när du går på en studiecirkel i ABF:s regi.

Folkbildning med samhällsstöd
ABFs verksamhet bedrivs med statsbidrag. På Folkbildningsrådets uppdrag registrerar vi alla deltagare med personnummer för uppföljning, bidragsfördelning och forskning. Registret handhas av SCB och uppfyller personuppgiftslagens krav på sekretess och integritetsskydd. Vill du läsa hela texten gå in på www.abf.se

Anpassat
Alla är välkomna till ABF!
Vi kan tillgängliggöra våra lokaler och vår verksamhet oavsett modersmål eller funktionshinder. Kontakta oss så berättar vi mer.

Anmälan
Du kan anmäla dig direkt via hemsidan,  på telefon till verksamhetskontoren i
Ljungby 0372-12646, Markaryd 0433-71178, Hovmantorp 0478-31133,
Älmhult 0476-10666 eller via mail på info.kronoberg@abf.se 
Anmälan är bindande.

Kallelse/cirkelstart
Cirklarna startar så snart de är fullbokade. Du erhåller kallelse per post eller telefon ca en vecka innan första sammankomsten. Är anmälda deltagare inte tillräckligt många får ni besked från expeditionen om senare start eller om cirkeln blir inställd helt för säsongen.

Deltagaravgift
Deltagaravgiften betalas med inbetalningskortet som du får samtidigt med kallelsen. Meddela expeditionen i god tid innan första sammankomsten om du inte kan delta i cirkeln. Om du inte avanmäler dig till cirkeln tar vi ut en administrationsavgift på 100 kr.

Studielitteratur/studiematerial
Litteratur och förbrukningsmaterial ingår inte i deltagaravgiften.

Försäkring
Alla cirkeldeltagare är försäkrade mot olycksfall under och vid resa till och från sammankomsten.

Intyg
Du kan få ett intyg att du har deltagit i en studiecirkel om du har deltagit mer än 75% av studietiden. Du måste dock själv begära intyget. Intyg för längre tid än två år tillbaka utfärdas inte.

Familjerabatt
Innebär att bara den första familjemedlemmen betalar full avgift, förutsatt att ni har samma adress och anmäler er till samma grupp. Tala om att ni vill utnyttja familjerabatten när ni anmäler er.

Saknar du någon studiecirkel?
Skulle du sakna något intressant ämne bland vårt utbud så hör av dig till oss. Vi gör vad vi kan för att få ihop en grupp i önskat ämne.
Omöjligt finns inte hos ABF - hör av dig!

Är du medlem i något LO-fack?
Om du är medlem i någon facklig organisation som är ansluten till LO, är det möjligt att du får rabatt på deltagaravgiften.

Ta kontakt med din fackliga organisation eller fråga hos oss - det kan löna sig!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 januari 2011.