Gå till innehåll

ABF välkomnar Foro Latinoamericano

  • Måndag, 10 oktober 2011

Foro Latinoamericano sållar sig nu till ABF Södra Smålands redan digra lista av samarbetsorganisationer.

Föreningen bildades 2010, är baserad i Växjö och arbetar med att sprida information om det politiska och ekonomiska läget i Latinamerika. Särskilt fokus vilar på Mapuchefolket i Chile.

Foro Latinoamericano bedriver föreläsningsverksamhet och har bland annat arrangerat evenemang med:

den bolivianske ambassadören i Sverige, som pratade om Bolivia, den nya konstitutionen och vad den innebär, inte minst för Bolivias 36 ursprungsfolk.

Lonko (lokal ledare) Juana Calfunau, från Mapuchefolket i Chile. Calfunau talade om förtrycket som den chilenska staten fortsätter att utsätta Mapuchebyarna i söder för.

Ungdomar från en Mapuche-comunidad som har deltagit i kampen för Mapuches rättigheter, och förföljts av den chilenska militären.

Förenignen har också arrangerat två peñas (musikkvällar) under parollen Canto libre (den fria sången). Ett flertal artister, såväl lokala som tillresta har medverkat helt ideellt inför en stor och entusiastisk publik som också bjöds på latinamerikansk mat.

ABF Södra Småland önskar Foro Latinoamericano välkomna till gemensakapen och ser fram emot idel intressanta evenemang i framtiden!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 november 2015.