Gå till innehåll

Planeringsträff för Framtidsforum 26 april 2016

  • Onsdag, 13 april 2016

Allt fler börjar inse att vi inte kan fortsätta på den inslagna vägen. Den leder inte bara till miljöförstöring och ett katastrofalt klimat. Den leder också till ökade klasskillnader, hårdare arbetsmarknad, bostadsbrist, socialt utanförskap, fysisk och psykisk ohälsa, rasism. Det förhållandevis jämlika och solidariska folkhemssverige som till stor del byggdes av de stora folkrörelserna under 1900-talet, raseras nu i rask takt. Men om folket kunde bygga landet då, kan väl folket bygga om det nu - så det blir både ekologiskt och socialt hållbart.

Hur ser ritningen till detta nya samhälle ut? Hur kan vi ställa om och leva så att planeten inte kollapsar? Hur bygger vi samtidigt en framtid där alla har betydelse, kan delta efter sina förutsättningar och leva väl? Hur skapar vi en både ekologiskt och socialt hållbar ekonomi? Och en värld i fred?

ABF Södra Småland och Studiefrämjandet Småland-Gotland bjuder in till planeringsträff för ett kommande Framtidsforum. Syftet med forumet är att främja samtal kring att göra en annan värld möjlig kopplat till ekologiska, ekonomiska, sociala och kulturella framtidsfrågor. Målet blir att lägga grunden för en omställning med helhetsperspektiv och baserat på det engagemang som förenar oss från Värend till världen.

Målet med träffen är att vi tillsammans planerar för en fullspäckad helg i höst med föreläsningar, seminarier, workshops, öppen dialog, och… ja, vad tycker du?

Vilka är välkomna? Alla organisationer och privatpersoner som engagerar sig för en bättre framtid.

Plats: Växjö Stadsbibliotek, Sal: Galaxen. Tid: 18:30.

Finns det någonting som vi som arrangörer bör känna till för att du som deltagare skall få en så bra upplevelse som möjligt av planeringsträffen (såsom allergier, funktionshinder m.m.)?

För anmälning eller om du bara har frågor om Framtidsforumet, hör av dig innan den 24 april till Ola Persson, 0470-700792 eller ola.persson@abf.se.

Varmt välkomna!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 april 2016.