Gå till innehåll

Bokning av Studion

Vi har egen inspelningsstudio som kan bokas kostnadsfritt för våra anslutna musikgrupper. ABF Södra Småland har byggt en ny och modern digital inspelningsstudio på ABF-huset i Växjö som stod inspelningsklar i maj 2013. ABF vill ge möjlighet till anslutna musikgrupper att kostnadsfritt kunna spela in demon samt att få kunskap om ljudteknik och inspelningsteknik.

   

Kontrollrummet  Inspelningsrummet

Så här fungerar det:

Inspelningsstudion bokar man veckovis, onsdag till onsdag, och är kostnadsfri för er musikgrupper förutsatt att ni är anslutna till ABF genom att ha betalat in ABFs medlemsavgift på 100kr/år samt att närvarolistor och spelningar är rapporterade enligt överenskommet kontrakt. Bokning av studion gör man genom att ringa till er musikansvarige, 0470-700 794, och boka in en tänkbar vecka. Nycklarna till studion hämtas på ABF-huset onsdagen i den veckan som ni har bokat studion efter överenskommen tid och plats.

I bokningen av studion ingår lokal och teknisk utrustning. Första gången man bokar studion ingår det även en grundläggande genomgång av studion och tekniken i studion så man kan komma igång att spela in.

Under våra ordinarie arbetstider, måndag-torsdag 8-17 och fredagar 8-15, får man EJ spela in i studion. Däremot går det bra att använda kontrollrummet till att mixa eller mastra era inspelade projekt under den tiden.

OBS!!! Studiotekniker ingår EJ i bokningen.

Tanken med studion är att ni som musikgrupp själv skall lära er tekniken för att själva kunna spela in i studion. Även om man inte har något att spela in kan man boka studion en kväll för att lära sig utrustningen och inspelning. Musikansvarig kommer att finnas tillgänglig för frågor och genomgång av studion på kvällstid (månd-tors) efter överenskommelse eller vid behov.

Inspelningstekniker i studion

Vid behov att inspelningstekniker i studion finns 2 alternativ:

  1. Ni som musikgrupp kan själv anlita en egen inspelningstekniker. Teknikern måste godkännas av ABF.

  2. Ni kan boka en inspelningstekniker hos ABF till självkostnadspris på 220kr i timmen. Denna tekniker är då en av ABF godkänd cirkelledare och tekniker. Kostnaden faktureras er efter genomförd inspelning.


Bokning av ABFs studio och bokning av inspelningstekniker görs genom att kontakta musikansvarig på ABF Södra Småland.

Vid bokning av studion, Ring 0470 – 70 07 94, mån - fre 08.00 – 17.00.
                                                                            


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 5 oktober 2015.