Gå till innehåll

Tredje året av Women’s Empowerment Project

ABF Södra Smålands projekt ”Women’s Empowerment Project” är nu inne på sitt tredje år. Verksamheten är i full gång på projektets tre mötesplatser och idéerna och planerna för öppnandet av en fjärde mötesplats är i full gång.

ABF Södra Småland har under flera år profilerat sig för sitt djupa internationella engagemang. I Namibia har avdelningen varit verksam sedan 2012 genom projektet ”Women’s Empowerment Project”, vilket finansieras genom Olof Palmes Internationella Center tillsammans med avdelningens samarbetspartner Forum For the Future (FFF) i Namibia.

Mellan den 27 april – 7 maj besökte Max Prades och Ola Persson för att vara med vid öppnandet av projektets mötesplats i Ongwediva, vilket ligger i norra Namibia och blir projektets tredje mötesplats.  Vid besöket höll ABF en tvådagars workshop med deltagarna kring hur de kan organisera sig och använda mötesplatsen som en plats för folkbildning och ett centra för att hjälpa och stötta kvinnorna i staden.

Under besöket genomfördes även 2 workshops på projektets två andra mötesplatser i Okahandja och Soweto-Katatura, vilka har varit igång sedan 2012 respektive 2013. ABF och FFF påbörjade även verksamhetsplaneringen inför överbryggnadsåret 2015 och den nya programperioden 2016-2018.

 Nedan ser ni foton från workshopen ABF höll i Ongwediva samt en soluppgångsbild ett stenkast ifrån mötesplatsen i Okahandja.

Namibia

Namibia

Namibia


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 9 maj 2014.