Gå till innehåll

Sysselsättning 2020

ABF Södra Småland har tillsammans med våra samarbetspartners Coompanion Kronoberg, Alvesta Kommun, LO Sydost, Allbohus Fastighets ABF och Företagarna i Alvesta blivit beviljade en förstudie hos ESF Småland och Öarna. Förstudien går under namnet ”Sysselsättning 2020” och påbörjades den 1 januari 2014 och kommer att pågå under 6 månader.

Det övergripande målet med förstudien är att kartlägga på vilket sätt vi tillsammans utifrån sina kunskapsområden och kontaktnät kan bidra till en strategi för hur vi tillsammans kan arbeta för att få utrikesfödda och personer med funktionsnedsättning att nå egen försörjning. Detta kan t.ex. vara genom att använda sig av Mötesplats 2020 konceptet för att påskynda svenskainlärning eller starta sociala företag.

Under förstudien kommer det knytas kontakter med potentiella samarbetspartners i östersjöregionen. ABF har tidigare haft samarbete med organisationer i Baltikum och Finland

Efter avslutad förstudie kommer det finnas en klar idé till en projektplan för att underlätta för utrikesfödda eller personer med funktionsnedsättningar att nå egen försörjning. 

EUflagga_Socfond

Läs mer om Sysselsättning 2020 i Europa här!


  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 20 augusti 2015.