Gå till innehåll

Utbildning kring ungas organisering

För att ladda ner PDF-filen av utbildningen, klicka här.

Inledning

ABF Södra Småland har i flera år genomfört olika projekt finansierade av MUCF som syftat till ungas organisering och i synnerhet utrikesfödda ungas organisering. 2015 publicerades häftet Ung i Småland – metodhäfte för att starta föreningsverksamhet med utrikesfödda ungdomar. Projektet, som bar samma namn, fokuserade på att ge nyanlända ungdomar på småorter i Småland förutsättningar att lära sig mer om föreningslivet och hur ungdomarna själva kan gå från en idé till konkreta föreningsaktiviteter.

Du bestämmer, vilket är ett projekt finansierat av MUCF, är en fortsättning på dessa metoder, men nu i en miljonprogramsområdeskontext. Projektet har använt sig av och vidareutvecklat metoderna från Ung i Småland.

Utbildning

Under utbildningen, vilken finansieras genom MUCF, kommer du som deltagare få möjlighet att bekanta dig närmare med arbetsmetoden. Det preliminära programmet för dagen kommer vara

  • Inledning

Presentation av arbete med organisering av ungdomar och de olika ungdomsprojekten.

  • Från idé till aktivitet

Beskrivning och praktiska övningar kring hur du som samhällsaktör kan arbeta med att stötta ungdomar från att gå från idé till genomförd aktivitet.

  • Utbildningsinsatser

Beskrivning och praktiska övningar kring hur du som samhällsaktör kan förse ungdomarna med de kunskaper de behöver för att kunna leda grupper, delta i föreningsliv och/eller bilda egna föreningar.

Datum

Onsdagen den 30 augusti kl. 10:00-15:00. Inledningsfika mellan 09:30‑10:00.

Plats

Best Western Plus Time Hotel, Vanadisvägen 12, 113 46 Stockholm

Antal platser

Max 20 platser.

Allergier och hjälpmedel

Finns det några allergier kring mat/miljö eller behov av fysiska hjälpmedel vi som håller utbildningen bör känna till för att göra utbildningen så bra som möjligt för dig? Meddela i så fall detta då du anmäler dig.

Kostnad

Utbildningen är kostnadsfri och deltagarna bjuds på lunch och fika. Ersättning för resa till och från utbildningen utgår ej.

Anmälning och kontakt

Anmälning senast 13 augusti.

För anmälning eller kontakt, vänligen kontakta

 Ola Persson
ABF Södra Småland
072-7007922
ola.persson@abf.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 maj 2017.