Gå till innehåll

Lär dig hjärt- och lungräddning Pajala

Gula blommor på en äng
Tid: Fredag 13 oktober 10:00 - 14:00
Lokal/sal: PA-Anttis Bygdegård, Allrum
Arrangemangsnr: 938931

ABF vill vara med och påverka, därför har vi tillsammans med Hjärt- och Lungföreningen i Korpilombolo tagit initiativ till att erbjuda våra medlems/samarbetsföreningar en kurs i hjärt och lungräddning (HLR) under hösten 2017 och våren 2018.

Vi vet att många upplever en otrygghet eftersom man bor långt från hälsocentraler och sjukhus. Väntan på ambulans kan vara lång och då kan hjärt- och lungräddning vara livsavgörande.
Många har gått en kurs någon gång tidigare men känner sig osäkra och vet inte exakt hur de ska göra, då vågar man inte göra något alls om någon får hjärtstillestånd.

Kursens upplägg:
• man ser en film som visar pedagogiskt hur man gör HLR
• Lennart förklarar och visar på en docka hur man gör HLR
• Ni kan ställa frågor och få de besvarade av Lennart, som är mycket duktig och certifierad


Kostnader?
ABF står för kostnaderna för grundutbildningen som hjärt- och lungföreningen håller i.

Utöver detta har ni möjlighet att göra ett eget certifikat för hjärt- och lungräddning.
Om någon/några personer vill göra det så betalar de 100 kr/person (eftersom föreningen måste köpa nya lungor till testdockan varje gång).
Då väljer ni om eran förening vill sponsra medlemmarna eller om varje person betalar summan själv till Hjärt- och lungföreningen (den kostnaden står inte ABF för).

Er förening behöver ha en samlingslokal och en tv och dvdspelare eller dator och kanon så att Lennart kan visa filmen (om ni inte har detta så kan vi diskutera hur vi löser det).

Många föreningar funderar på att köpa in hjärtstartare och Lennart kan berätta mer om detta, vad de kostar, var man köper de och hur de fungerar.

Välkomna med er intresseanmälan!

Arr: Hjärt- och Lungsjukas lokalförening i Korpilombolo & ABF Norr Pajala

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 6 oktober 2017.