Gå till innehåll

Danne Johansson Group Piteå

Tid: Söndag 5 november 16:00 - 18:00
Lokal/sal: P Acusticum, Restaurangen
Adress: Acusticum 4, 94128, PITEÅ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 937626

Danne Johansson trumpet och flygelhorn, Magnus Dölerud sax, Torbjörn Gulz piano, Palle Danielsson bas och Kristian Leth trummor

I denna grupp samlas fem musiker vars vägar under åren korsats i en rad olika konstellationer. Nu sammanstrålar de för att skapa en svensk / dansk grupp med en mängd rutin.

Med dessa musiker följer en lång lista av samlade project och ensembler, från Keith Jarretts Europeiska kvartett, via Fredrik Norén Band till en mängd av Sveriges och Danmarks mest framstående storband, ensembler och internationella samarbeten. Vi kan därför bjuda på en fin repertoar med en väl avvägd mix av nyskriven och äldre musik. Allt framfört i ett kommunikativt, kreativt, rytmiskt och melodiskt flöde.

Dan Johansson spelar trumpet / flygelhorn i Norrbotten Big Band och är en mycket väletablerad jazzmusiker som har spelat / spelar med den svenska och den internationella jazzeliten.

Magnus Dölerud blev redan under sina studier på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm medlem i legendariska Fredrik Norén Band, vilketkom att bli en viktig utgångspunkt de kommande åren med konserter över hela Sverige och en turné till USA.

Torbjörn Gulz har sedan början av 90-talet varit en av våra mest anlitade pianister. Han startade karriären i Fredrik Norén Band, vilket ledde till turnéer i Europa, Asien och USA. Han är en mycket uppskattad lärare på Musikhögskolan.

Palle Danielsson är en av våra internationellt mest kända musiker och en svensk legendar. Från karriärstarten i Stockholm i början av 60-talet och framåt har Palle spelat med flera av jazzens riktigt stora musiker som Bobo Stensson, Michael Petrucciani, Charles Lloyd, Bill Evans och Tomasz Stanko och har varit medlem i legendariska Keith Jarrett European Quartet.

Kristian Leth har under de senaste tjugo åren hörts i ett flertal projekt och konstellationer, bl.a. tillsammans med Jacob Fisher. Under flitigt turnerande i USA, Asien och Europa har Kristian spelat tillsammans med Eric Alexander, Benny Golson, Tim Hagens och Dave O´Higgins.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 september 2017.