Gå till innehåll

ECAROH Piteå

Tid: Söndag 19 november 16:00 - 18:00
Lokal/sal: P Acusticum, Restaurangen
Adress: Acusticum 4, 94128, PITEÅ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 937627

Nils Jansson trumpet, Fredrik Lindborg tenorsax, Carl Orrje piano, Kenji Rabson bas och Daniel Fredriksson trummor


Några pressklipp från Bangen Jazz och Bluesfestival 2015: ”Bangens bästa inslag var den fenomenala gruppen Ecaroh. Horace baklänges. Alltså en hyllning till pianisten Horace Silver (1928-2014). Somsig bör inledde gruppen med just Silvers komposition Ecaroh.

Ur den digra kompositionsfloran finns en hel del att välja av. Vi fick höra Senior Blues, Strollin´,Tokyo Blues och den snabba 608. I Nils Janssons fina trumpetsolon märktes faktiskt influenser av Kenny Dorham och kompet smälte bra in. Horace Silver skulle nog ha blivit glad om han hört sina kompositioner så här briljant framförda. ”-Orkesterjournalen

”Nästa höjdare blev gruppen Ecaroh som spelar budskapsjazz i pianisten och kompositören Horace Silvers femtio-sextiotals idiom. Det är en stilart som fortfarande tilltalar och inspirerar såväl musiker som spisare. Vilket gäng!

Gruppen var ytterst inkörd i Horace musik men hade en egen profil i de många solon som presenterades. De var inga epigoner. Tvärt om hade solisterna en skarp profil som gör gruppen till en av landets företrädare för stilsorten.

Rader av högklassiska solon ekade ut i tältet till publikens stora förtjusning. I konserten ingick bland annat teman som ”Ecaroh”,” Filthy Mc Nasty”, Strollin´”, ”Room 608”, samt Silvers vackra ballad ”Peace ” där Kenji Rabson var i fullt focus, där publiken visade stor uppskattning.

Det gäller också hela bandet som svarade för en av festivalens jazzmässigaste inslag. Kallar det gärna fullkornsjazz.” Göran Olsson / Gävle Dagblad

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 september 2017.