Gå till innehåll

Mat och dryck

/ImageVaultFiles/id_464/cf_77/Rotationsbild_mat.JPG

Matlagning: Det japanska köket (grundnivå, del 2)

I denna cirkel lagar vi japansk mat som är populär från länder utanför japan, såsom tempura och sukiyaki. Det här är mat som du kanske har smakat på japansk eller asiatisk restaurang eller i Japan och önskat att smaka igen. Det här är chansen att lära dig om ingredienserna och hur du tillagar dem. Och så klart kan de enkla recepten lagas hemma hos dig så att du kan bjuda din familj eller dina kompisar på ny mat!

INNEHÅLL
Fem härliga tillfällen att laga maträtter som har hjärtat i Japan!
Varje träff inleds med en genomgång av dagens olika recept och tillagningssätt innan maten tillagas. När rätterna är klara, dukar ni och äter maten tillsammans - därefter berättar cirkelledaren lite om den japanska kulturen kopplat till den mat som lagats. Passa på att fråga om Japan, dess kultur och mat!

När alla har ätit sig mätta, delas eventuella rester upp i cirkeln efter varje träff därför kan det vara bra att ta med en tom "matlåda" hemifrån, om man så önskar.

EN HÄLSNING FRÅN CIRKELLEDAREN
Hej, jag heter Ayaka. Matlagning är mitt stora intresse, jag har också jobbat som köksbiträde i Japan. Det ska bli mycket kul att få dela min japanska matkultur med dig! Vet du att washoku (Japansk matlagning) har angivits som immateriellt kulturarv av UNESCO 2013? Japansk mat är känd för dess nyttighet, och omvärlden har nu uppmärksammat att den borde upptäckas av andra länder och skyddas från att försvinna. Den här cirkeln ger dig chansen att uppleva kulturen och smaka god mat! Rätter ska vara lätt att laga utan speciell teknik och med ingredienser som du kan köpa på vanlig affär. Så efter varje kurs kan du prova själv hemma och bjuda på ny mat till andra! Välkommen att lära känna kulturen nära dig!

BRA ATT VETA
Önskar du delbetala upp till max 3 ggr, meddela detta vid anmälan.

Pris 1400 kr

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 9 juni 2017.

Fakta

Startdatum: 31 oktober 2017

Veckodagar: Tisdag(ar)

Tidpunkt: 18.00 - 21.00

Platser kvar: 8

Antal tillfällen: 5

Arrangör: ABF Norr Piteå

Cirkelledare:

Plats: P - Solanderskolan, Hemkunskapen
Tingshusgatan, 94331, ÖJEBYN

Arrangemangsnummer: 936220


Visa större karta