Gå till innehåll

Årets cirkelledare 2015

  • Lördag, 19 december 2015

Lördagen den 28 november höll ABF Norr sitt halvårsmöte på Sunderby folkhögskola. Det blev ett givande möte där det bland annat delades ut ett stipendium på 3000 kr för ”årets cirkelledare 2015”.

Årets Cirkelledare i ABF Norr 2015

Stipendiet delas ut till den cirkelledare som inom sitt ämnesområde genomfört ett cirkelledarjobb som gjort ett starkt folkbildande avtryck inom ABF. 
I år gick stipendiet till Märtha Tina, Åsa-Britt Kihlberg, Raphael Murango och Valentina Voloshina från Gällivare med motiveringen: ”För att de i arbetarrörelsens tjänst hjälper nyanlända att tillgodose sig kunskaper i det svenska språket, kanske det viktigaste verktyget för människan att själv kunna bereda sig en plats i arbetslivet och förhoppningsvis även i arbetarrörelsen”.

ABF Norr har ett omfattande arbete för asylsökande i Norrbotten där vi erbjuder språkträning i form av vardagssvenska och samhällsintroduktion. Under hösten har vi inom denna verksamhet haft närmare 2500 deltagare och vi vill passa på att tacka alla duktiga cirkelledare i länet som är en del av denna verksamhet.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 8 januari 2016.