Gå till innehåll

Drömverkstan - Vandringsutställning om ABF, Norrbottens Museum 15/12-3/3

  • Tisdag, 11 december 2012

Om människors drömmar, lusten att lära och att utvecklas på egna villkor. Utställningen är en del av firandet under ABF:s jubileumsår 2012, då organisationen fyller 100 år.

Utställningen Drömverkstan handlar om människors drivkraft att lära, och att lärande kan se olika ut från person till person. I lärlabbet kan besökaren testa sina olika sinnen och komma fram till vilken lärstil som passar bäst för just honom/henne – att titta, läsa, lyssna, känna – ensam eller tillsammans med andra

I tolv berättelser möter besökaren människor som på olika sätt har förverkligat sin dröm via ABF. Musikern Love Antell i Florence Valentin berättar om hur bandet drivs som en studiecirkel inom ABF. Tyst Teater startade på 1970-talet med hjälp av ABF och är idag är en del av Riksteatern. I Malmö drivs studiecirklar av och för hemlösa, och i Skellefteå har ungdomar som är intresserade av graffitti fått en laglig graffittivägg via ABF.

En del i utställningen kallar vi för lusthuset. Ett cirkelformat tält där man kan gå in och smälta de intryck man fått i utställningen, kanske samtala med andra och fundera på vad man själv skulle vilja lära sig. Vår förhoppning är att besökarna ska gå inspirerade från utställningen och ta itu med de drömmar man går och bär på. Viktigt har också varit att skapa en utställning som många kan ta del av och där alla våra sinnen stimuleras, säger producent Sofia Dahlquist.

 

Alla utställningstexter finns i punktskrift och de berättande utställningsljuden finns i text. Ni kan låna båda materialen i museets reception.

Vårens programpunkter 

Drömverkstan är producerad av Arbetets museum i samarbete med ABF.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 18 december 2012.