Gå till innehåll

Filmpremiär - The Second Wave

  • Fredag, 3 maj 2013

Efter den arabiska våren sprids en ny fredsrörelse över världen. Är det en ny sextiotals-våg på gång? Rockbandet La Fleur Fatale reser till USA i den gamla rörelsens fotspår för att ta reda på saken.

La Fleur Fatale är ett 60-talsinspirerat band från Östergötland. De beskrivs som moderna psych-mästare och har blivit populära på den amerikanska undergroundscenen. En dag får deras manager en idé: De ska resa till USA på en historisk turné - i dubbel bemärkelse.

Utan att veta vad som ska hända från dag till dag, blir de sedan guidade runt på den amerikanska västkusten. De har konserter och möter mängder av historiska personer både inom musiken och bland dem som varit med under Vietnamrörelsen. De får också veta mer om den nya vågen av protester som växer fram i USA idag.

Med sig har bandet några killar som dokumenterar hela resan. De har en dröm att göra en film om musik och förändring, om historia och nutid. I samarbete med ABF har nu drömmen gått i uppfyllelse och den 3 maj släpps filmen online på youtube!

Du kan se hela filmen här.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 3 maj 2013.