Gå till innehåll

Hållbar turism med Schyst resande

  • Tisdag, 7 augusti 2012

Du ska inte sluta resa, du ska bara resa smartare! Det är budskapet från nätverket "Schyst resande". Turismen är levebrödet för många människor i världen, men också en industri för stora vinstdrivande intressen. Nu kan ABF stolt presentera en heldagsutbildning för dig som är nyfiken på Schyst resande och hållbar turism!

Schyst resande är ett projekt som lyfter de sociala och ekonomiska baksidorna av resandet i världen. Projektet vill att resenäringen ska bli en kraft för utveckling i fattiga länder. Man arbetar för en hållbar turism som ska bidra till bra arbetsvillkor, livskvalitet och till att stärka den lokala ekonomin i utvecklingsländer. Hållbar turism handlar om att människor och miljö ska må bra. Turistorterna ska inte påverkas negativt av turismen. Det innebär att hotell- och restaurangägare, flygbolag, charterbolag, myndigheter och turister måste ta ansvar för att resmålen inte förstörs.

Nu kan du gå en heldags utbildning om hållbar turism! Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet utan bara vara nyfiken och vilja veta mer. Utbildningen är mycket varierande med föreläsningar, grupparbeten, övningar och filmvisning.

Datum: Lördagen den 15 september klockan 9.00-16.00 på ABF i Linköping (Storgatan 24) Utbildningen är kostnadsfri.

Schyst resande logga

Efter utbildningen har du möjligheten att gå en av projektets ambassadörsutbildningar, där du får fördjupade kunskaper i Schyst resandes frågor och får lära dig mer om kampanjarbete och presentationsteknik. Som ambassadör för Schyst resande kan du till exempel hålla föredrag om vårt arbete och dra igång lokala aktiviteter för ett schystare resande.

Välkomna att anmäla er till introduktionskursen senast den 1 september till info@schystresande.se ! Ange namn och eventuella allergier. Vi bjuder på lunch och fika. För mer info se www.schystresande.se eller maila info@schystresande.se!  

 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2013.