Gå till innehåll

Konstnären Ulf Ekervik erhåller ABF Östergötlands kulturstipendium 2014

  • Onsdag, 23 april 2014

Konstnären Ulf Ekervik erhåller ABF Östergötlands kulturstipendium 2014, för sin förmåga att som arbetarklass kombinera att leva på sin dröm och sitt intresse med att bredda kulturverksamheten såväl i samhället som inom arbetarrörelsen.

Ulf mottar stipendiet vid ABF Östergötlands årsmöte den 28 april på hotell Ekoxen i Linköping. Stipendiesumman är 10 000 kr.

Ulf Ekervik, född i Stockholm, bosatt i Mogata sedan 1982. Arbetar med olika grafiska tekniker samt akvarellmåleri. Lyfter gärna fram till synes triviala ting eller händelser ur vardagen för att ge dem en ny innebörd.

I slutet av 1970-talet började han arbeta på Gusums bruk och kom ganska snabbt via ABF att verka som studiecirkelledare i Gusum-Ringarum för arbetskamrater. Ämnet var teckning/måleri. I samma veva påbörjade han konststudier på ABF:s konstskola i Norrköping. Han förkovrade sig där i bl. a. grafik för Peter Norrman under flera års tid.

1985 deltog han som separatutställare på Konstfrämjandets galleri i Stockholm, som representant för Östergötland.

Han har även själv bedrivit studiecirklar i ABF:s regi under flera år.

Under lång tid har han upplåtit sin ateljé/verkstad i hemmet åt representanter för konstföreningar att pröva på olika grafiska tekniker. Han har även tagit emot en stor mängd studiebesök.

Under åren har han ägnat mycket kraft åt sitt konstnärliga skapande, vid sidan av sitt arbete på Gusums bruk och Norrköpings konstmuseum, samt fackligt arbete i Metalls avdelning 12 och Kommunal i Norrköping.

Du kan läsa mer om Ulf Ekervik här.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 23 april 2014.