Gå till innehåll

Smaka på släktforskning!

  • Måndag, 27 juni 2011

Intresset för släktforskning ökar lavinartat. Numera går det att själv sitta hemma framför datorn och läsa kyrkoböcker, söka i arkiv och folkbokföringen. Släktforskningen är mer tillgänglig än någonsin! Samtidigt är det fortfarande ett hantverk att kunna läsa hur de gamla handstilarna berättar om våra förfäders historier och upptåg.

Att börja släktforska innebär inte att rusa i väg till första bästa arkiv för att lusläsa gamla luntor.  Du har kanske en gammal låda på vinden där du kan hitta spåren efter gångna släktled? Gulnade fotografier, brev med ålderdomlig handstil och kanske också farfars gamla manschettknappar har en historia att berätta. Det är just på vinden och i byrålådorna som släktforskaren börjar sin forskning.

Med olika program i datorn följer du sedan den röda tråden. Och visst finns det en anledning att det heter just forskning. Det är ett riktigt detektivarbete ibland, att få fram så mycket information som möjligt om sina förfäder, vilka de var och hur deras liv såg ut.

ABF Östergötland storsatsar i höst med Smaka på släktforskning, en gratis studiecirkel på tre träffar där du får lära dig hur du kommer igång med släktforskningen. Vi bygger en bro från det gulnade fotografiet, till de stora historiska arkiven som finns tillgängliga i datorn!

Anmäl dig till oss på 013-242500 eller skriv "Släktforskning" i sökrutan här ovanför till vänster, så får du fram vårt mest aktuella utbud av släktforskningscirklar!

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2013.