Gå till innehåll

Välkommen hit!

  • Tisdag, 17 maj 2016

Vad betyder asylrätten? Hur stort problem kan det bli med kulturkrockar? Klarar Sverige att ta emot så många invandrare? Hur fungerar det egentligen när ensamkommande barn kommer hit? Alla dessa frågor får svar i ABFs nya studiematerial "Välkommen hit!".

Sedan augusti 2015 har studieförbunden haft i statligt uppdrag att förbereda asylsökande för ett liv i Sverige. Syftet är att korta av och förenkla vägen in i det svenska samhället genom grundläggande studiecirklar i svenska och samhällskunskap. ABF Östergötlands volontärer och föreningar bedriver denna verksamhet som når över 1300 asylsökande i länet.

För att rusta cirkelledare och öka förståelsen för och kunskapen omkring migration så har ABF tagit fram ett digitalt studiematerial. Materialet är lätt att ta till sig och ger svar på de vanligaste frågorna kring asyl, migration, flyktingkatastrofer och utmaningar i samhället. Materialet vänder sig till dig som är cirkelledare för asylsökande men är även högaktuellt för alla som möter nya svenskar eller främlingsfientliga krafter i vardagen.

Kontakta din lokala ABF-kontakt för att starta en studiecirkel!
Materialet hittar du här: http://abfvalkommenhit.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 17 maj 2016.