Gå till innehåll

Var dig själv på NärCon!

  • Onsdag, 14 juni 2017

Tänk dig en plats där ingen är ensam och alla är vänner. Tänk dig en plats där du kan vara dig själv. Eller skapa dig själv. En plats där du är accepterad precis som du är, eller vill vara. Det kanske låter som en utopi, men sista helgen i juli blir den verklighet i Linköping.

För femton år sedan arrangerades det första NärCon - ett spel- och cosplayevenemang med ett brinnande intresse för allas lika värde. Idag är det nordens största evenemang inom området och drar cirka 10 000 besökare varje år. Huvuddelen är ungdomar som delar sitt stora intresse för bland annat datorspel, kostymer, film och musik. Här är mötesplatsen som annars bara pågår genom datorerna!

Men NärCon är inte bara för ungdomar. Här finns även många vuxna som älskar spel och cosplay, alltså att tillverka olika kostymer. Den stora öppenheten genomsyrar hela evenemanget och människor möts över alla gränser, på lika villkor. Evenemanget marknadsförs med att du kan vara dig själv och alla besökare välkomnas med öppen famn.

På NärCon hittar du inspiration och hopp. Här är framtidens folkrörelser i högsta grad levande. ABF är stolta och glada över att presentera NärCon sommar 2017!

Välkommen till Campus Valla den 27-30 juli!

Läs mer om NärCon här.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 15 juni 2017.