Gå till innehåll

Fyra föredrag om arbetarklassens dagliga kamp!

  • Måndag, 29 november 2010

Fyra föredrag om arbetarklassens dagliga kamp! Vi bakom Arbetarklass.se presenterar stolt fyra heta föreläsningar lördag den 29:e januari på ABF-huset vid skvallertorget. Föreläsningarna börjar klockan 11.00 och hela dagen är helt gratis. Så missa inte chansen med en hel eftermiddag med intressanta föredrag och diskussioner

11.00: Fyra år till med borgarna – ett hårdare klimat i samhället

.Peter Nilsson, utbildad stadsvetare som idag arbetar som metallarbetare diskuterar ett hårdnande klimatet i samhället. Det handlar om kommersialisering av våra liv, ekonomi, stigmatisering och en rädsla för att bli obekväm och arbetslös.

12.00: diskussion om temat.

12.45: Paus

13.00: Livet som hemlös och sveket från samhället år efter år.

Det börjar bli kalt och den första snön har landat på marken. Rolf Nilsson bodde som hemlös på Stockholms gator i flera år. Han berättar om livet som hemlös och om samhällets svek mot de hemlösa på gatan. Staten och de hjälporganisationer som säger sig hjälpa hemlösa tjänar stora pengar på de hemlösas situation. Han är mycket kritisk att samhället inte hjälper de hemlösa och ordnar bostäder

14.00: diskussion om temat

14.45: paus

15.00: Bemanningsföretag ger osäkra anställningar.

Bemanningsföretagen utbredning på arbetsmarknaden ger osäkra anställningar. Emil Boss föreläser om hur avregleringen av bemanningsbranschen ökat exploateringen av papperslösa arbetare, om hur inhyrda papperslösa organiserat sig i SAC i Stockholm och om deras konflikter, bland annat mot Berns Salonger.

17.00: diskussion om temat

17.45: paus

 

18.00: Grekland i kris - nu växer protesterna mot nedskärningarna.

Grekland drabbas hårt av den ekonomiska krisen och många greker kommer förlora jobbet i offentlig- och privatsektor. Under de senaste veckorna har stora ilskna folkliga protester genomförts mot nedskärningarna och slakten av välfärden. Vasilis Galis som har regelbunden politisk och social kontakt med Grekland tolkar protesterna på greklands gator: vem drabbas av nedskärningarna, vilka protesterar och vad vill man.

19.00: diskussion om temat

19.45: avslutar vi dagen.

Köp av fika.      

Det kommer finnas möjlighet att köpa kaffe, läsk, kakor och annat tilltugg. Det kommer även finnas möjlighet att köpa enklare smörgåsar under dagen. Pengarna som inkommer för fikat går oavkortat till en barnfamilj som tvingas gå under jorden för inte riskera utvisning.
 
 
Arrangörer är Arbetarklass.se i samarbete med ABF
www.arbetarklass.sekontakt@arbetarklass.se

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 29 april 2013.