Gå till innehåll

Doc Lounge: The Grown Ups

Tid: Tisdag 4 april 19:00 - 23:00
Lokal/sal: Babel
Adress: Spångatan 38, Malmö
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 233936

Dokumentärfilmsvisning Sverige över med livesändning från Doc Lounge Malmö.

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn? Årets andra Doc Lounge Live-evenemang bjuder på den chilenska filmen The Grown Ups, en varm och insiktsfull skildring av ett kompisgäng med Downs Syndrome. Under evenemanget kan publiken på alla visningsplatser delta i kvällen via SMS och sociala medier. OBS denna kväll öppnar vi kl 18.00 och filmen startar kl 19.00.
“... sensitive, good-humored study of Down's Syndrome adults expresses anger against the system with a light touch.”
“The Grown-Ups is as generally cheerful as its endearing stars”

THE GROWN UPS
Maite Alberdi, 80 min, Chile, The Nederlands, France.

En grupp vänner i Chile har varit klasskamrater i nästan 40 år. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. Att kalla dem skoltrötta är en grav underdrift. De vill bli klara med skolan och väntar med spänning på att få sätta igång med allt det där som de aldrig fått göra; köra bil, ha egen lägenhet, ha sex och bli föräldrar, ett riktigt jobb. Men saker och ting verkar aldrig förändras i deras liv och frustrationen växer…
Följ med in i dessa individers vardag och få tillbaka massor av skratt, gråt och klockren igenkänning. Regissören Maite Alberdi ger oss här ett varmt och intimt porträtt, helt befriat från fördomar och dömande.

TID: Dörrar öppnar kl 18.00 / Filmen börjar ca kl 19.00
PLATS: Babel, Spångatan 38, Malmö
ENTRÉ: 80 kr (60 kr för student/pensionär) eller DOC LOUNGE GULDKORT (350 kr) ger fri entré på alla säsongens ordinarie visningar.

OM DOC LOUNGE LIVE
Doc Lounge Live är ett unikt livesändningskoncept utvecklat av den nordiska visningsorganisationen Doc Lounge, som sedan 2006 arbetar med evenemang, lansering och alternativ distribution av nya dokumentärfilmer. Genom konceptet ger vi biografer, kulturhus och bibliotek chansen att ta del av interaktiva livesändningar och dokumentärfilm i världsklass. Doc Lounge Live är ett perfekt sätt att spetsa programutbudet och locka ny publik.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 24 februari 2017.