Gå till innehåll

Film på Panora: Dunderklumpen

Tid: Söndag 25 februari 14:00 - 15:30
Lokal/sal: Biograf Panora, Filmsal
Adress: Friisgatan 19 D, 21421, MALMÖ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 236516

En unik svensk saga som blandar animation och spelfilm, saga och realism, vemod och humor. Med dryga 30 år på nacken har den blivit till en av våra absolut största barnfilmsklassiker, baserad på en bok av Beppe Wolgers, blåst till liv av animationsmästaren Per Åhlin.

BILJETTER:
26 december kl 14.00: http://bit.ly/2m7wVqO
25 februari kl 14.00: http://bit.ly/2zuygem

För visnignarna 26 dec + 25 feb skall bokade biljetter hämtas ut/betalas senast dagen innan visning kl 20:00

Dunderklumpen bor alldeles ensam i en mycket enslig trakt i Jämtlandsfjällen. En midsommarkväll när han känner sig som mest ensam ger han sig ut för att söka efter vänner. Han hittar dem på Öhn vid Ströms Vattudal bland Jens lillasyster Camillas dockor och mjuka djur. De heter Pellegnillot, Lejonel, Dockan och En-Dum-En. Han blåser liv i de nya vännerna och tar med dem och en skattkista ut på äventyr. Jens hör dockornas rop och tar upp jakten på Dunderklumpen tillsammans med sin pappa Beppe.
Det blir en magisk midsommarnatt i fjällvärlden där de stöter de på allehanda spännande figurer som Blomhåret som kan flyga och jätten Jorm, elaka Enöga, Elvira Fattigan och Humlan. Skattkistan visar sig innehålla saker som för barn är värdefullare än pengar att äga.

Rekommenderad ålder: 4-9 år

Filmen hade Sverigepremiär 26 sept 1974. Genom digitalisering av filmarvet tillgängliggörs nu filmen för en helt ny generation på bio.

Läs mer: http://www.panora.se/filmer/dunderklumpen

PER ÅHLIN – ETT ANIMERAT KONSTNÄRSKAP
http://www.panora.se/projekt/ahlin-ett-animerat-konstnarskap

Arrangörer: Seriefrämjandet och Folkets Bio Malmö i samarbete med PennFilm Studio, Folkets Bio och ABF Malmö, med stöd av Film i Skåne, Svenska Filminstitutet, Malmö stad och Kultur Skåne.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 19 december 2017.