Gå till innehåll

Film på Panora: Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton

Tid: Söndag 17 december 15:00
Lokal/sal: Biograf Panora, Filmsal
Adress: Friisgatan 19 D, 21421, MALMÖ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 236276

Kom i jultstämning och fira tredje advent på Panora, adventsfika och allas vår Karl-Bertil, hans ömma moder och de skrangliga gestalterna i stadens fattiga kvarter.

När: 17 december kl 15.00
Biljetter: http://bit.ly/2jcgRiC

Karl-Bertil är 14 år och har fått feriejobb på postens fragila avdelning. I enlighet med sin förebild Robin Hoods ädla motto att ”ta från de rika och ge till de fattiga”, sorterar han i hemlighet julpaketen med hjälp av taxeringskalendern, och väljer ut de paket som istället för att nå adressaten ska få sprida glädje i stadens fattiga kvarter. En tändstickstavla av Bodens fästning, en handmålad porslinstallrik, japanska servettringar i päronträ och en randig sidenslips.

Karl-Bertils far, den välbeställde Tyko Johansson ser inte med blida ögon på sin sons agerande, och julaftonskvällen tar en oväntad vändning.

Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton är en animerad saga av Per Åhlin och Tage Danielsson, som i 40 år varit del av julaftonskvällen på SVT, tillika i många svenska hem.
Berättarens röst tillhör Tage Danielsson och Karl-Bertil har lånat sin stämma av Per Andrén. För musiken svarar Gunnar Svensson.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 7 december 2017.