Gå till innehåll

Filmbar - skånsk kortfilmsafton

Tid: Torsdag 14 december 18:30 - 22:30
Lokal/sal: Inkonst
Adress: Bergsgatan 29, Malmö
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 235956

FILMBAR gästar INKONST och vi bjuder tillsammans in till en kväll med skånska kortfilmer: fiktion, dokumentärer, musikvideos & konstfilm!

Kvällen kommer bjuda på två kortfilmsblock – Block 1 börjar 19:00 och Block 2 ca 20:20.

Premiär på duk av Lars Henrik Anderssons nya musikvideo “En vacker dag så ska vi alla dö”. Det blir även liveframträdande av Lars Henrik som tidigare spelat i bl.a. Komeda och Ray Wonder.

Hela filmprogrammet släpps inom kort!

Välkommen till en helkväll med de senaste talangerna inom skånsk kortfilm i sällskap av snacks och musik – baren är öppen!

Entré: 60 kr, kort eller kontant

Arrangör:

FilmCentrum Syd, Folkets Bio Malmö, Inkonst
I samarbete med: Film i Skåne
Med stöd av: ABF Malmö & Malmö stad

-----------------------------

OM FILMBAR
För närvarande turnerar FILMBAR runt på olika platser i Malmö och vi har visat skånsk kvalitativ kortfilm på b la Grand, Far i Hatten, Skånes Konstförening och Doc Lounge.

Varje FILMBAR innehåller två visningsblock med skånska kortfilmer plus ett tredje filmblock med ett särskilt tema. Innan första filmblocket samt i pauser mellan filmblocken blir det mingel + bar + DJ/VJ + ev kringarrangemang.

Antalet visningsfönster för dokumentärfilm och långfilm har ökat, men kortfilmen har fortfarande svårt att få den uppmärksamhet och uppskattning den förtjänar. Vi siktar på att FILMBAR ska bli det främsta lokala visningsfönstret för skånsk kortfilm. Det är därför extra intressant med filmer som inte är visade publikt i Malmö/Sverige/Världen! En annan hög prioritet är att uppnå en rik mix med så många olika sorters kortfilm som möjligt.

Skicka in din (skånska) kortfilm till framtida FILMBAR : http://syd.filmcentrum.se/filmbar/

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 november 2017.