Gå till innehåll

Filmvisning: 120 slag i minuten + mingel & livesänt samtal med Jonas Gardell och Mian Lodalen

Tid: Fredag 1 december 18:00 - 20:00
Lokal/sal: Biograf Panora, Filmsal
Adress: Friisgatan 19 D, 21421, MALMÖ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 235758

“Jag tror att det är svårt att älska en film mer än den här”
/ Pedro Almodovar, juryns ordförande i Cannes 2017.

Välkomna till förmingel tillsammans med Positiva Gruppen Syd inför premiärvisningen av den omtalade filmen 120 SLAG I MINUTEN. Vinnare av 4 priser i Cannes, däribland Queerpalmen. 

När: 1 december kl 17.30 (mingel) 18.30 Filmvisning
Biljetter: http://bit.ly/2zo8Q4p

Mer info: http://www.panora.se/events/120-slag-i-minuten-mingel-livesant-samtal-med-jonas-gardell-och-mian-lodalen

Den 1 december är World Aids Day, en dag för minnen, en dag för den fortsatta kampen och arbetet för hiv och aids i världen. Positiva Gruppen Syd är en del av det arbetet. Simon Blom, som är projektledare för Positiva Gruppen Syd, kommer att hälsa er välkomna med ett inledningstal.

Mingel i foajén med DJ, dryck och tilltugg från kl 17:30!

LIVESÄNT SAMTAL
Visningen följs av ett livesänt samtal från Bio Rio med  en av våra mest folkkära författare, Jonas Gardell, som bland annat skrivit boken bakom TV serien "Torka aldrig tårar utan handskar" och författaren Mian Lodalen som var med och grundade svenska "Act Up". 

120 SLAG I MINUTEN utspelar sig i Paris under tidigt 90-tal och följer ACT UP, en rörelse som aktivt kämpade för ökad kunskap och acceptans kring AIDS. Filmen skildrar en grupp hiv-positiva unga människors kamp, inte bara mot de gigantiska läkemedelsföretagen utan även för att accepteras av ett samhälle fyllt av skräck och förakt. Nathan är ny i gruppen och mötet med den militante Sean skakar hela hans värld i en film som garanterat kommer få ditt hjärta att bulta.

Filmen är baserad på regissören Robin Campillos eget engagemang i ACT UP under början av 90-talet.

Vinnare av hela 4 priser (!!) vid Cannes Filmfestival 2017, däribland Grand Prix, FIPRESCI-priset & Queerpalmen. Filmen är även utvald som Frankrikes kandidat till Oscarsgalan och klassen "Bästa icke-engelskspråkiga film”.

Arrangörer: Folkets Bio Malmö i samarbete med Positiva Gruppen Syd, ABF Malmö och Folkets Bio. 

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 13 november 2017.