Gå till innehåll

Kvartersbio i Kirseberg - Ett ljus i natten

Tid: Torsdag 4 maj 19:00 - 21:00
Lokal/sal: Kirsebergsteatern
Adress: Kronetorpsg 1, 21224, MALMÖ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 233944
Varannan vecka är det Kvartersbio på Kirsebergsteaten med utvalda kvalitetsfilmtitlar!
Filmstart är som vanligt kl 19:00, så kom i tid! Biljettkassan öppnar kl 18:30 i anslutning till visningarna. Biljettpris: 70 kr (endast kontant betalning).
Café- och Biogruppen med unga från Kirsebergs fritids- och kulturhus serverar fika före filmen!
Adress: Kirsebergsteatern, Kronetorpsgatan 1

VÅRPROGRAM 2017

Torsdag 2 mars kl 19.00
SMÅSTAD
Regi: Johan Lo¨fstedt. Sverige, 2017, Drama, 91 min
Sedan tidig barndom har Björn i hemlighet burit på en oöverstiglig rädsla. När Björns far dör av ålderdom lämnar han efter sig ett videomeddelande till Björn och hans fyra systrar, som får Björn att ifrågasätta allt.
Johan Löfstedts familj spelar sig själva i en innerlig och okonventionell film om livet, döden och modet att förändra.

Torsdag 16 mar
DET FRÄMMANDE
Regi: Amat Escalante . Mexico, 2016. Drama/thriller, 100min
Alejandra bor i en småstad med sin man Angel och deras två barn. Deras relation är på upphällningen och pengarna tryter. När Alejandras ena son får en allergisk reaktion åker de till sjukhuset där hennes bror jobbar. Då dyker den mystiska och svårt medtagna Veronica upp och allas liv ställs på sin spets. Veronica övertygar dem att det i en stuga mitt i skogen finns något utomvärldsligt som kan lösa alla problem. Något som måste tillfredsställas utan ifrågasättande och som inte accepterar motgång.
Amat Escalante ("Heli") är tillbaka med ännu ett brutalt mästerverk, som visar på lika delar mystik och realism från hemlandet Mexiko. Vinnare av Silverlejonet för Bästa regi vid Venedig Filmfestival 2016.

Torsdag 30 mar
DAGEN EFTER DENNA
- I samarbete med IFEMA som genomförs 3-9 april.
Regi: Mia Hansen-Løve , Frankrike/Tyskland, 2016, Drama, 100 min
Filosofiläraren Nathalie (Isabelle Huppert) lever ett lugnt och stabilt liv i Paris, med två vuxna barn och gift sedan 25 år. När hennes man en dag lämnar henne för en annan kvinna, och hennes sjuka mamma blir allt sämre, tar sig hennes liv en kraftig vändning. Kan den ofrivilliga ensamheten omvandlas till en ny trygghet när Nathalie söker sig till en ung före detta elev för att leva ut sin idealistiska ungdoms drömmar?
Mia Hansen-Løve belönades med 2016 års Silverbjörn för Bästa Regi vid Berlin Filmfestival.

Torsdag 20 apr
EN VÄLDIG VÄNSKAP
Regi: Dagur Ka´ri , Island/Danmark, 2017, Drama, 94 min
Isländska En väldig vänskap överraskade stort när den lade beslag på tre av de största priserna vid prestigefyllda Tribeca Film Festival i New York – Bästa film, Bästa manliga huvudroll och Bästa manus. Även publikmässigt har den lilla filmen varit en överraskning. I Danmark stod filmen för sommarens/höstens skräll när den lockade hela 62.000 biobesökare.
Den varma, vemodiga och mycket sorgsna berättelsen handlar om Fusi, en vänlig och överviktig 43-årig jätte som fortfarande är oskuld och bor hemma hos mamma. Mesta tiden lyssnar han på hårdrock och leker krig med sin
  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 28 februari 2017.