Gå till innehåll

Samtal: Per Åhlin & Kalle Lind

Tid: Söndag 19 november 16:00 - 18:00
Lokal/sal: Biograf Panora, Filmsal
Adress: Friisgatan 19 D, 21421, MALMÖ
Vägbeskrivning/karta
Arrangemangsnr: 235755

Samtal: Per Åhlin & Kalle Lind

Luta dig tillbaka, öppna öronen och avnjut ett samtal mellan Per Åhlin, en av våra största konstnärer i modern historia och den snabbtänkta, insatta och begeistrade kulturarbetaren Kalle Lind.

NÄR: 19 nov kl 16.00
BOKA: http://bit.ly/2yIksOu

Per Åhlins långa yrkesliv som samhällsengagerad animatör, illustratör och regissör har gett oss en kulturskatt som fortsätter att fängsla. Han blåste liv i de mest älskade svenska barnboksfavoriterna Alfons, Spöket Laban och Lilla Anna. I sina egna verk och tillsammans med giganter som Hasse och Tage har han testat gränser, flyttat fram positioner och skapat nya vägar inom filmanimationen.

Kalle Lind är skribent och radiopratare med lång repertoar bakom sig, känd från bla podcasten Snedtänkt och som krönikör i Sydsvenskan och ETC. Kalle är ett stort fan av Pers arbete och menar på att han nog kan det lika bra som Per själv.

Den 19 nov slår de sig ner i fåtöljerna på Panoras scengolv för ett kulturellt söndagssamtal som lotsar oss genom ett unikt yrkesliv i filmanimationen.

Biljettinfo: Fri entré. Bokade biljetter hämtas ut senast lördag 18 nov kl 20.00.

Arrangör: Seriefrämjandet och Folkets Bio Malmö i samarbete med Svenska Filminstitutet och ABF Malmö, med stöd av Film i Skåne, Malmö stad och Region Skåne.

  • Dela artikel
  • Skriv ut

Senast ändrad den 26 oktober 2017.